Ukrajinská armáda zajala 18 povstalců, většinou prý Rusů

24.07.2014 9:40

Ukrajinská armáda zajala skupinu 18 bojovníků samozvané Luhanské lidové republiky, kterou zadržela při bojích na východě Ukrajiny. Oznámila to dnes ukrajinská agentura Unian. Většina zadržených ozbrojenců má ruský pas, oznámila agentura s odvoláním na mluvčího ukrajinského velení.

Ukrajinská armáda zajala 18 povstalců, většinou prý Rusů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Obrovské úctě se tradičně těší kozáci

Mezi zajatými jsou Rusové, ale také Ázerbájdžánci a jeden Srb, uvedla Unian. Místních lidí z Luhanské či Doněcké oblasti je mezi zadrženými málo. Podle armádního mluvčího Anatolije Prošyna jsou ve skupině i Čečenci. Skupinu zadržel ukrajinský armádní útvar Sever, který se zapojil do bojů o města Lysyčansk, Rubižne a Ščasťa.

Podle zpráv ukrajinského tisku jsou cizí státní příslušníci i na nejvyšších postech povstaleckého velení. To podle nepotvrzených informací nyní převzal Vladimir Anťufejev, který se stal vicepremiérem samozvané Doněcké lidové republiky pro záležitosti obrany.

Ruský generál podle agentury Unian působil téměř 20 let v separatistickém moldavském Podněstří jako šéf místní tajné policie KGB. Aparát povstalecké tajné služby se prý nyní snaží vytvořit na východní Ukrajině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…