Umělci, pokud vám vypadl přijem, je zde neodolatelná nabídka. Od Jaromíra Soukupa. Vítány písničky a scénky

13.03.2020 11:26

Majitel televize Barrandov Jaromír Soukup na Facebooku zveřejnil výzvu hercům a umělcům. Kvůli nařízení vlády totiž řeší spousta umělců výpadek příjmů a Soukup přišel s řešením. Kroky vlády prý podporuje a pokud umělci mají problém s nedostatkem pracovních příležitostí, mohou se „zahojit“ v jeho televizi. Vítány jsou zejména písničky a scénky...

Umělci, pokud vám vypadl přijem, je zde neodolatelná nabídka. Od Jaromíra Soukupa. Vítány písničky a scénky
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup předvádí, jak se sají veřejné peníze

Jaromír Soukup, ředitel televize Barrandov, na které spoustu pořadů moderuje,  zveřejnil na Facebooku výzvu hercům a zpěvákům. Zmínil, že zaznamenal stesky herců a umělců, že musí čelit v současné době kvůli opatřením na koronavirus problému výpadku příjmů. „Důvodem jsou přitom zcela správná nařízení vlády, která uzavřela všechna shromáždění většího počtu lidí. A protože naše televize je dlouhodobě spojená s výraznými uměleckými osobnostmi, tak jsem se rozhodl učinit tuto výzvu,“ napsal.

Anketa

Vážíte si Jana Hrušínského?

2%
98%
hlasovalo: 30792 lidí

Výzva spočívá v tom, že když musel umělec rušit koncertní tour nebo například divadlo zrušilo vystoupení, tak se mají tito umělci Soukupovi ozvat. „V televizi máte spoustu možností: můžete u nás vystoupit se svou písničkou, scénkou… Jsem otevřený i vašim námětům na nové pořady. Pište na e-mailovou adresu vyzva@barrandov.tv. Nad všemi vašimi návrhy se poctivě zamyslím a zkusím najít řešení. A nezapomeňte, výhodou televize totiž je, že publikum u ní sedí v pohodlí a bezpečí svých domovů. Neplatí na ně žádné limity,“ vysvětlil. Pozitivem prý je taky to, že lze vytvořit hodně radosti s malým realizačním týmem.

„Držím palce všem, ať pandemii COVID-19 zvládneme co nejlépe a co nejrychleji. A přeji hodně zdraví,“ zakončil Soukup svoji výzvu.

Mezi ty, co si v poslední době stěžují na výpadky příjmů, patří například umělecký šéf souboru Cirk La Putyka Rosťa Novák, ten si povzdechl, že mu mizí z tváře úsměv. „90 procent našich herců, akrobatů, muzikantů a produkčních jsou OSVČ, my jako Cirk La Putyka jsme z 82 % závislí na vstupenkách!“ informoval s tím, že za to může kulturní politika státu, která znemožňuje umělcům jistoty stálého pracovního poměru.

Tím, kdo byl však nejvíc slyšet byl samozřejmě principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský. Ten zákaz hromadných akcí, který platil v méně zpřísněné podobě oproti současné situaci okomentoval tím, že jde o likvidaci jeho divadla. Za svá slova se však později omluvil.

Jaromír Soukup čelí v poslední době s televizí Barrandov ekonomickým problémům. Soukup se dostal do problémů před pár týdny, když mu banka i další věřitelé vypověděli úvěrový rámec. Do konce ledna tak měl Soukup splatit ČSOB 460 milionů. Takovou částku však podle serveru Neovlivní.cz neměl, neboť se nepohodl se svým spojencem, jenž mu pomáhal zajišťovat peníze od čínské státní společnosti CITIC. A jím dle serveru Sabiny Slonkové nebyl nikdo jiný než poradce prezidenta Martin Nejedlý.

Více o stavu TV Barrandov ZDE

Anketa

Jak se zatím Babišova vláda zhostila boje proti koronaviru? (Hlasování od 11.3.2020)

95%
hlasovalo: 41351 lidí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…