Umřít si nezasloužil, ale byl to kriminálník! Policisté mají klečet? Ozval se jiný názor

10.06.2020 17:18

Publicista Lukáš Heinz se v Týdeníku policie vyjádřil ke smrti George Floyda, černocha, jenž se udusil po naprosto nepřiměřeném zákroku policisty. Heinz zdůraznil, že onen policista má být souzen a odsouzen. Ve spojitosti s Georgem Floydem však pronesl varovná slova.

Umřít si nezasloužil, ale byl to kriminálník! Policisté mají klečet? Ozval se jiný názor
Foto: Screen FB
Popisek: Aktivistka Tamika Mallory promluvila o smrti George Floyda

Nepokoje v USA se zatím nepodařilo utlumit. Lidé dál v ulicích volají, že nemohou dýchat. Narážejí tím na slova Afroameričana George Floyda, který během zatýkání prosil policisty o trochu vzduchu. Ale nedostalo se mu ho, a udusil se.

Anketa

Je dobře, že Miloš Vystrčil pojede na Tchaj-wan?

10%
90%
hlasovalo: 22187 lidí

Publicista Lukáš Heinz v Týdeníku policie napsal, že policista, který Floyda udusil, má být souzen a odsouzen.

Jako konzervativní člověk si prý Heinz kupříkladu myslí, že manželství má být výsadou soužití muže a ženy, Jako konzervativní člověk si také myslí, že záleží na úplně každém životě, bez ohledu na to, zda jde o život bělocha, černocha, či snad Asiata.

„Co se mi ale vážně nelibí, je, když někdo někde věší cedule, že na černých životech záleží. Záleží na životech všech dobrých lidí a je úplně jedno, jakou barvu pleti mají. Barva pleti není důležitější než schopnosti a charakter,“ zdůraznil.

Upozornil však také, že případ George Floyda není správné redukovat na rasistický případ.

„George Floyd si smrt nezasloužil. Nicméně to byl kriminálník a jeho glorifikací dosáhne společnost jen toho, že se policisté budou bát uplatňovat zákon, a kriminálníci se naopak nebudou bát ničeho. Smrt George Floyda bude zbytečná, když bude příčina jeho smrti zjednodušena na barvu pleti. Politikům se takové zjednodušení ohromně hodí, protože odvádí pozornost od jejich viny. A vinni jsou, o tom není pochyb. Protože skutečnou příčinou problému, nejen v USA, je především špatně vyřešená integrace, která je výsledkem nekompetentní a ledabylé práce politiků. Označit jako viníky policisty a jejich údajný latentní rasismus je pro politiky snadné, zvláště když vám v tom pomáhají média,“ konstatoval Heinz.

Protože sám prý rozhodně není rasistou a věří, že rasisty nejsou ani jeho kolegové policisté, i ti v USA, nevidí důvod, proč by se měli všichni policisté vkleče omlouvat demonstrantům.To zavání zobecněním, kterým smrdí právě rasismus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …