Úmrtí Věry Špinarové: Pražský hrad kondoluje, osobnosti smutní. Ale také padla slova „sát rum jako pumpa a hulit jako komín“

27.03.2017 11:37

Ve věku 65 let zemřela zpěvačka Věra Špinarová. A sociální sítě se zaplnily reakcemi. Mimo jiné se vyjádřil i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) či prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Ale samozřejmě také kolegové z branže. Bohužel zazněla i nelichotivá slova.

Úmrtí Věry Špinarové: Pražský hrad kondoluje, osobnosti smutní. Ale také padla slova „sát rum jako pumpa a hulit jako komín“
Foto: spinarova.cz
Popisek: Zpěvačka Věra Špinarová

„V posledních měsících nás opouští jedna velká osobnost za druhou, celá skvělá generace, která, bohužel, nemá nástupce,“ připomněl píseň Den se v růži skryl mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. Špinarovou nazval vynikající umělkyní.

„Sbohem, paní Špinarová. Má maminka Lenka mi vždy, když jsme Vás společně slyšeli, říkala: ‚To je nejlepší česká zpěvačka.‘ Říká mi to minimálně posledních 30 let, tak na tom zřejmě něco bude. Budiž Vám země lehká a děkujeme za všechno.  R.I.P.,“ poznamenal aktivista Pražského Majdanu Martin Uhlíř. 

Anketa

Dělají lidovci dobře, když vytvářejí volební koalici s Gazdíkovým hnutím Starostové a nezávislí?

24%
hlasovalo: 3215 lidí

„Hodně blbě ten týden začíná... Takové hlasy se rodí jen párkrát za století,“ dodal politolog Lukáš Jelínek.

A své vyjádření již poskytl i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). „Česká hudební scéna přišla o jeden ze svých velkých klenotů. Podmanivý hlas Věry Špinarové nám všem bude chybět,“ napsal na Twitteru.

„Vyslovuji svou hlubokou soustrast nad odchodem fenomenální zpěvačky Věry Špinarové. Děkuji jí zároveň za vše, čím českou kulturu obohatila,“ poznamenal ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

„Po Věře Špinarové by měli pojmenovat nějakou krásnou zářící hvězdu. Málokomu by tohle patřilo. MegaStar,“ dodal dokumentarista David Martinek. A své již řekla i zpěvačka Lucie Bílá: „Moje muzikantská duše pláče.“

Rychle vyjádřit upřímnou soustrast chtěli také u Starostů a nezávislých. Na profilu šéfa hnutí STAN Petra Gazdíka se tak objevil tweet věnovaný „Evě Špinarové". „Eva Špinarová nám všem bude chybět," viselo chvíli na sociální síti Petra Gazdíka. Píší o tom Novinky.cz, následně byl totiž příspěvek smazán a omluvil se za něj mluvčí STAN Karel Kreml. Psal to prý ve spěchu. „Je mi to hrozně líto, protože Petr Gazdík chtěl vyjádřit upřímnou soustrast, a také to snižuje památku Věry Špinarové,“ uvedl Kreml.

Ne všichni však jen chválili. „Když budete sát rum jako pumpa a hulit jako ocelárenský komín, nedožijete se ani 65,“ poznamenal k úmrtí Špinarové ostravský podnikatel, publicista a někdejší člen ODS Petr Sedláček. „Někteří ‚pozůstalí‘ píší o Věře Špinarové – ‚byla jste můj vzor‘ – tak před tím bych si dovolil velice důrazně varovat,“ doplnil poté na sociální síti.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…