Unavený Babiš před odletem do Bruselu hrozil do kamer: Nikdy neodstoupím, něch si to všichni zapamatují. Nikdy!

16.11.2018 8:00

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) dnes odlétá do Bruselu. Před cestou si ještě promluvil s novináři. Českou televizi a Český rozhlas obvinil, že tradičně stojí v popředí odporu proti němu samému a chtějí ho dostat z politiky. „Ale já nikdy neodstoupím, zapamatujte si to, nikdy!" řekl Babiš do kamery ČT. A řekl toho ještě mnohem víc...

Unavený Babiš před odletem do Bruselu hrozil do kamer: Nikdy neodstoupím, něch si to všichni zapamatují. Nikdy!
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci.

Premiér odmítl, že by v České republice byla nějaká vládní krize. Jeho vláda prý pracuje, kabinet jednal s polskou vládou, řeší i problematiku migrace a další věci. Promluvil prý i k poslancům ČSSD a všechno proběhlo v klidu. „Já jsem se po delším čase díval na vaše zprávy a velmi mě překvapuje, že vy stále chcete vsugerovávat lidem, že je tady nějaká vládní krize. Já jsem navštívil klub sociální demokracie, kde to všechno proběhlo v klidu, bavíme se o nové koalici," řekl Babiš.

Odmítl, že by reportáž serveru Seznam zprávy přinesla nějaká nová fakta. „Nový fakt je to, že novináři zneužili informace o tom, kde bydlí jeho matka a můj syn. Považuji to za největší hyenismus. Moje paní mě včera informovala, že asi každou hodinu buší na dveře, pravděpodobně novináři a že se zhoršil synův zdravotní stav. ... Já nechápu, jak vůbec můžete vysílat vyjádření psychicky nemocného člověka," rozčiloval se šéf hnutí ANO.

Vyjádřil se i ke včerejší demonstraci na Václavském náměstí v Praze. Tato demonstrace byla podle jeho názoru dalším projevem „českého Palerma". „Vy vysíláte, že jsou demonstrace. Byla demonstrace na Václaváku, kde vystoupil Miroslav Kalousek (TOP 09), symbol morálky. A senátoři mě vyzývají, abych rezignoval, já nevím proč. Další symbol morálky," rozčiloval se dál Babiš. 

„Já vás chci poprosit, až zítra budete mít vysílání o 17. listopadu, kde zase proběhnou demonstrace proti Babišovi, ale já vás chci poprosit, vysvětlete těm mladým lidem, co se tedy dělo. Pusťte jim projev Václava Havla z roku 1990, tuším ze Stockholmu," požádal ČT.

Anketa

Měl by Andrej Babiš po slovech svého syna odstoupit z postu předsedy vlády?

12%
88%
hlasovalo: 36212 lidí
Pak se znovu vrátil k vládní krizi, která podle jeho názoru ve skutečnosti neexistuje. „Vy tady vytváříte tu krizi, žádná vládní krize není. Včera jste vysílali nějakého redaktora z Českého rozhlasu, který říkal neuvěřitelné věci," kroutil hlavou premiér.

„Ty redaktoři, kteří se vlastně vloupali do toho objektu jako mafie, použili mafiánské metody, i e-mail. Ale podstatou schizofrenie je, že ten nemocný si nepřizná, že je nemocnej," uvedl Babiš s tím, že když se svým synem mluvívá, snaží se ho jeho potomek přesvědčit, že žádnou schizofrenií netrpí.

„Žádnej únos nebyl a já bud rád, když toto moje vyjádření odvysíláte celé. To je neuvěřitelné, že někdo buší každou hodinu na dveře, když chce syn spát, to je neuvěřitelné, co se tady děje," nešetřil ostrými slovy premiér.

Anketa

Co soudíte o Miroslavu Kalouskovi?

hlasovalo: 43933 lidí
Andrej Babiš má za to, že média v čele s Českou televizí a Českým rozhlasem proti němu vedou kampaň a využívají k tomu jeho syna. Vy stále mluvíte o nějakém únosu, je to lež. Vy mluvíte o nějakých nových informací, je to lež," zuřil Babiš. Nelíbilo se mu ani to, že se na Václavském náměstí demonstrovalo i proti lékařce Ditě Protopopové.

„Já vám jen chci říct, že nikdy neodstoupím. Nikdy, něch si to všichni zapamatují. Nikdy. Pokud budu odvolanej, fajn. Chci poděkovat panu prezidentovi, který mě podpořil. Chci poděkovat panu (Jiřímu) Čunkovi (KDU-ČSL), který mě podpořit. Chci poděkovat všem, kteří mi píšou, já nestíhám odpovídat," řekl.

„Já jen říkám, že tohle je skvěle připravená akce, zopakoval už po několikáté Babiš s tím, že nechápe, proč byla reportáž odvysílána asi měsíc po tom, co byla pořízena. „To bylo české Palermo. Včera byl na Václaváku představitel českého Palerma Kalousek," nedal se zastavit Babiš. „Skvělá akce hodná rozvědky, možná zahraniční, možná české," přisadil si ještě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…