Upadající morálka je ještě horší než korupce, říká zkušený podnikatel

25.06.2012 10:02

Radim Passer je majitelem developerské společnosti. Jako podnikatel silně vnímá korupci, ale muž, kterého zasáhla těžká životní rána, cítí, že společnost trápí ještě něco horšího než korupce. Upadá morálka a děti jsou vychovávány v tom, že je to v pořádku.

Upadající morálka je ještě horší než korupce, říká zkušený podnikatel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Úspěšný podnikatel Radim Passer, který je majitelem developerské společnosti Passerinvest se po těžké životní ráně obrátil na víru. V rozhovoru pro server ČeskáPozice.cz prohlašuje, že korupce představuje v české společnosti velký problém, ale ještě mnohem horší problém představuje úpadek morálky.

Politiku nesleduje, až příliš si váží svého času

„Jsem jednoznačně proti korupci. Problém však nevyřešíme tím, že zavřeme Janouška, Béma, či Ratha. Samozřejmě, že když někdo dělá lumpárny, má být zavřen. Princip ale spočívá v tom, aby lidé nekradli proto, že krást je špatné, ani proto, že se bojí, aby nebyli zavření,“ zdůrazňuje podnikatel, kterému v roce 1998 zemřel syn.

Politiku podle vlastních slov nesleduje, protože si až příliš váží svého času, ale z toho co ví, soudí, že kupříkladu David Rath se svými výroky jen snaží odvádět pozornost na jiné.

„Morálka se zhoršuje v globálním měřítku a bude se zhoršovat, pokud nebudeme slyšet na základní biblické hodnoty. Úmyslně říkám biblické, a nikoli „křesťanské“. V dějinách totiž rádoby „křesťané“ křesťanství zdiskreditovali. Pokud nebudou čisté biblické hodnoty morálně zakořeněné ve společnosti, její stav se bude neustále zhoršovat,“ míní Passer.

Vinu nesou i média

Svou vinu na tom podle Passera nesou i média, která podávají zprávy tím způsobem, že devět z deseti informací lze označit za negativní a jediná zpráva bývá neutrální. Těžko se pak hledají pozitivní vzory, ke kterým by se společnost mohla obracet.

„Je tu ještě další a důležitější rozměr – rodina. Každá další generace bude taková, jak ta současná generace vychovává své děti. Když si uvědomíme, jaké hodnoty mohou děti sledovat, jak se rodiny rozpadají, jak se lež stává naprosto běžnou součástí života, tak k čemu to všechno může vést?“ ptá se závěrem podnikatel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…