Úřad odmítl stížnost Kapsche na mýtný tendr. Vůbec se nevypořádal se zásadní otázkou, tvrdí firma a chystá další kroky

10.12.2018 22:34

Smlouva Ministerstva dopravy s vítězem mýtného tendru platí. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže totiž zamítl stížnost firmy Kapsch, která podpis smlouvy napadla. Dospěl k názoru, že ministerstvo uzavřením smlouvy neporušilo nařízení ÚOHS.

Úřad odmítl stížnost Kapsche na mýtný tendr. Vůbec se nevypořádal se zásadní otázkou, tvrdí firma a chystá další kroky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice D1 na Chodově

Vítězem mýtného tendru se stalo konsorcium firem CzechToll/SkyToll. Rozhodnutí není pravomocné, lze proti němu podat rozklad. Úřad o tom informoval v tiskové zprávě. Proti nepravomocnému rozhodnutí lze podat rozklad, což má Kapsch v plánu. Společnost s verdiktem nesouhlasí a je připravena řešit věc i u soudu, případně mezinárodní arbitráže.

„ÚOHS se ve svém rozhodnutí vůbec nevypořádal se zásadní otázkou, proč neochránil naše právo, aby byly řádně vypořádány všechny naše námitky vůči mýtnému tendru. Trváme na tom, že mýtná smlouva byla podepsána nezákonně, proto ve lhůtě podáme rozklad k předsedovi ÚOHS,“ uvedl na dotaz ČTK mluvčí Kapsche David Šimoník. „Pokud nenalezne právo a spravedlnost ani jeho rozkladová komise složená z neutrálních právních expertů, věříme, že tak následně učiní nezávislý správní soud.

Výsledkem dnešního rozhodnutí je fakt, že antimonopolní úřad neochránil práva účastníka řízení, ačkoliv mu to nařizuje evropská směrnice, judikatura Nejvyššího správního soudu a Krajského soudu. Společnost Kapsch kromě výše zmíněných nástrojů zvažuje další právní kroky, jako jsou například podnět k Evropské komisi či mezinárodní arbitráž proti České republice,“ říká mluvčí Kapsch David Šimoník.



 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…