Úřednice na pražském soudu zpronevěřila přes milion korun

23.11.2011 22:42

Úřednice obvodního soudu pro Prahu 10 údajně zpronevěřila přes milion korun. Ihned dostala výpověď a bylo na ni i podáno trestní oznámení. Nyní tak čekají i ostatní pražské obvodní soudy kontroly.

Úřednice na pražském soudu zpronevěřila přes milion korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Kvůli případu na Praze 10 čekají nyní všechny obvodní soudy v metropoli kontroly. Jedna totiž nyní odhalila, že soudní úřednice zpronevěřila více než milion korun. Původně se předpokládalo „pouhých" 60 tisíc, kontrola však objevila, že ze soudní úschovy převedla ve 109 případech 611 000 korun. Navíc soud postrádá dalších 430 000, informuje TV Nova.

Do soudní úschovy se převádí například peníze po zemřelých v nemocnici. Úřednice měla za úkol je dát na účet soudu a po vyřešení případu přeposlat pozůstalým. Žena si ale peníze prý půjčovala, a když se měla zaplatit chybějící částka, poslala ji z jiné pozůstalosti.

"Jsem nucen v této chvíli jednak okamžitě zrušit pracovní poměr s naší zaměstnankyní a jednak na ní podat trestní oznámení," uvedl předseda soudu Michal Výtisk, jaké kroky učinil.

Podobný případ se stal nedávno i v Kolíně. Zde byla úřednice nepravomocně odsouzena za zpronevěru ke tříletému nepodmíněnému trestu. Kvůli tomuto případu pak následovaly kontroly ve středních Čechách. Nyní je očekává i Praha, začnou 1. prosince.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…