Uškrtili jste české hospodářství, bouřil do mikrofonů Radek John

23.10.2012 12:23

Před zahájením schůze Poslanecké sněmovny uspořádaly tiskovou konferenci i Věci veřejné, které ústy svého předsedy Radka Johna hromovaly především proti zvýšení DPH, které má sněmovna projednat na začínající schůzi. Rovněž varovaly, že se objeví pokusy zamezit návrhům na zavedení vyšší daně pro nejvyšší příjmové skupiny.

Uškrtili jste české hospodářství, bouřil do mikrofonů Radek John
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věci veřejné představily své kandidáty do Senátu

Hned v úvodu tiskové konference řekl předseda Věcí veřejných Radek John, že pozornost celé politické scény je nyní upřena na to, zda se podaří zabránit zvýšení DPH. Jeho strana pak udělá vše proto, aby byly zachovány současné sazby. „Usilujeme o to už několik měsíců, a to jsme ještě nevěděli, že výběr DPH zcela selhal,“ uvedl předseda strany Radek John. „Zvýšení daná nepřineslo vyšší výběr, ale uškrtilo českou ekonomiku,“ varoval.

Je prý rovněž třeba zavést vyšší sazbu daně pro ty nejbohatší, co vydělávají více než 100 000 korun. „Máme signály, že se někteří pokoušejí, aby toto bylo vyškrtnuto a břímě dál nesli jenom nízkopříjmoví lidé,“ varoval. „Milionářská daň“, jak ji strana sama nazvala, by měla být ve výši 23 procent.

Poslanec Michal Babák poté uvedl, že VV budou požadovat předřazení konsolidačního balíčku tak, aby se již v pátek projednával ve třetím čtení.    

Předsedkyně poslaneckého klubu Kateřina Klasnová se na tiskové konferenci dále vyjádřila ke smlouvě na sociální karty, která podle ní byla smlouvou podvodnou. „Ministr, aktuálně v demisi, a náměstek, v současnosti ve vazbě, vymysleli, jak se obohatit, když veškeré sociální dávky převedli na jeden bankovní dům,“ shrnula Klasnová. Podle ní by České republice v případě vypovězení smlouvy reálně hrozila arbitráž.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…