Úsměvy od ucha k uchu doprovázely Babišovo jednání ve Varech. Ale jinak je to prý špatné. Rusové a Číňani zůstali doma, peníze došly. Bude se dotovat

27.06.2020 13:00

Situace v cestovním ruchu a lázeňství po koronavirové pandemii a možnosti pomoci těmto sektorům ze strany státu byly předmětem dnešní návštěvy premiéra Andreje Babiše v Karlových Varech. Předsedu vlády doprovodili do české lázeňské metropole vicepremiér, ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček a ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Úsměvy od ucha k uchu doprovázely Babišovo jednání ve Varech. Ale jinak je to prý špatné. Rusové a Číňani zůstali doma, peníze došly. Bude se dotovat
Foto: Karlovy Vary
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová s primátorkou Karlových Varů Andreou Pfeffer Ferklovou

Anketa

Je Jaromír Soukup dobrý moderátor? (Ptáme se od 24.6.2020)

3%
24%
hlasovalo: 12590 lidí
Společně s představiteli města v čele s primátorkou Pfeffer Ferklovou byli ke společnému jednání přizváni ředitelé karlovarských hotelů, zástupci subjektů působících v lázeňství, cestovním ruchu a službách napojených na tento segment podnikání.

O dopadech karanténních opatření a možnostech záchrany lázeňství a cestovního ruchu se debatovalo v salonku Parkhotelu Richmond.

„Velmi jsem usilovala o společné jednání pana premiéra a zástupců vlády s hoteliéry a poskytovateli lázeňských a dalších služeb, protože naše město je z osmdesáti procent závislé na cestovním ruchu a zejména zahraniční klientele," uvedla karlovarská primátorka Pfeffer Ferklová.

Předmětem společného jednání byly již probíhající programy vládní podpory a úlev pro podnikatele a zaměstnavatele, i nové podpůrné nástroje, která vláda připravuje.

„Diskutovali jsme o tom, jakým způsobem znovu nalákat zahraniční klientelu i domácí turisty a o pomoci státu tomuto sektoru. Zástupci lázeňských domů kvitovali již zavedený kurzarbeit i program ochrany zaměstnanosti Antivirus. V rámci vlády i koalice diskutujeme o jejich prodloužení. Sektor lázeňství je velice důležitý a my se snažíme pomoci, aby byla jistota, že lidé zde nebudou bez práce,“ uvedl k jednání premiér Babiš.

Byl jsem tady...

Stávající situaci a orientaci na českou klientelu berou provozovatelé hotelů a lázeňských domů jako výzvu. „Pokud naučíme Čechy a mladé lidi jezdit na wellness pobyty, bude to skvělá investice do budoucna. V tomto směru je státem plánovaná kampaň a projekt slevových voucherů tou pravou investicí,“ poznamenal prezident Svatu léčebných lázní ČR Eduard Bláha.

Tématem debaty byla rovněž pokračující úsilí Karlových Varů přivést do města veřejnou vysokou školu se programem zaměřeným na fyzioterapii, která by generovala potřebný vysoce kvalifikovaný lázeňský personál. Pozitivní odezvu měl tento plán zejména u ministra Karla Havlíčka, který přislíbil pomoc s jeho naplněním.

Vládní delegace měla na programu také návštěvu proslulé sklárny Moser a jednání s vedením společnosti.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…