Ustavičně nám lžou. Senátor Valenta volá po garanci práva držet zbraň

31.01.2016 21:13

Slovácký senátor Ivo Valenta se zamyslel nad evropskou politikou posledních let, která se podle něho zvrhla doslova v regulokracii všeho, na co si jen běžný smrtelník vzpomene. A vyjádřil se i k uprchlické krizi. „Dopady migrace pociťujeme v různých oblastech života, představitelé státu nám ale ustavičně lžou aby nevytvářeli paniku,“ zlobí se s tím, že to bude mít nedozírné následky.

Ustavičně nám lžou. Senátor Valenta volá po garanci práva držet zbraň
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Valenta podle svých slov neví, k čemu přesně povedou všemožné zákazy, ale sám prý pochybuje o tom, že to ví vůbec evropská elita sama. „Jedno však vím stoprocentně, všemi těmito kroky Evropská unie narušuje svrchovanost jednotlivých států a omezuje práva obyčejných občanů,“ zlobí se Valenta ve svém zamyšlení, podle kterého mezi tato nesmyslná nařízení patří i novelizace Směrnice Rady o kontrole nabývání a držení zbraní. „Pojďme se podívat na to, jaký že má Směrnice vlastně vliv na boj s terorismem,“ vyzývá k dokumentu vydanému v souvislosti s listopadovými útoky v Paříži.

„Kam Unie směřuje, mě opět udivuje,“ píše ironicky majitel holdingu Synot a domnívá se, že Směrnice svými změnami prostě ke zvýšené kontrole pohybu zbraní nepovede. „Spíše povede k omezení práv běžných civilistů, kteří drží jakoukoli zbraň. A opravdu myslím jakoukoli. Třeba světelnou maketu nebo airsoft pistoli,“ poznamenává s tím, že podle něho EU v zápalu údajné legislativní hypertrofie vymyslela povedený souhrn opatření v boji proti terorismu. „S trochou nadsázky by se tyto snahy daly označit za sebedestrukční,“ píše, protože zabránit nežádoucím osobám, aby se dostaly k nebezpečným zbraním je prostě složité.

„K čemu je povinnost ničit znehodnocené nefunkční zbraně, nebo přeřazovat neškodné sportovní či jiné maketové zbraně do kategorie podléhající ohlašovací povinnosti?“ ptá se znechuceně vlivný senátor, který se dále táže, zda opatření neznamenají počátek zákazu výroby automatických zbraní pro všechny nestátní podniky a zda se členské státy EU chystají zřizovat za miliardy státní zbrojovky či mají v plánu zbraně nakupovat v nedemokratických zemí třetího světa.

Měli bychom jít opačnou cestou. Uvažovat o základním právu legálně držené zbraně

„Důvodová zpráva Směrnice porušuje zásady proporcionality, neboť zabránit nelegální reaktivaci znehodnocené zbraně lze dosáhnout i méně omezujícím způsobem, který většina evropských států dávno má,“ vysmívá se Valenta nařízení EU a poznamenává, že by se mělo soustředit na oblast nelegální zóny obchodu se zbraněmi, která se vymyká běžným kontrolním mechanismům. „Copak teroristé nakupují zbraně od běžných civilistů, kteří se věnují sportovní nebo lovecké střelbě? Opravdu chceme znepříjemnit výcviky civilistů, dobrovolníků z Aktivních záloh armády, kteří pomáhají civilistům umět ochránit své životy?“ nechápe Valenta, který připomíná i zbytečný zákaz prodeje zbraní a součástek na internetu, protože posílání kompletních zbraní, jakožto i jejich hlavních částí už zakázáno je.

  • Celý text k přečtení ZDE

„Neznám důvody přijetí těcho změn, ale znepokojuje mě to," píše Valenta, podle kterého je nelogičností celá řada, přičemž prý pramení z poslední dobou stále absurdnější politiky EU. „Regulace práv občanů se staly oblíbeným nástrojem politické reprezentace s cílem vytvořit z Evropy kompaktnější celek a zatočit s kriminalitou,“ udává dále senátor, který si prý připadá jako v nějakém fantasmagorickém filmu, kde se mávnutím proutku vyřeší všechny problémy.

V souvislosti s tím zmínil Valenta i uprchlickou krizi, při níž nám prý představitelé státu lžou, aby nevytvářeli paniku. „Přitom moc dobře víme, že expanze uprchlíků bude mít nedozírné následky,“ zlobí se šéf sázkové kanceláře SYNOT TIP s tím, že marně posilujme kontrolu na hranicích, protože je především nutné zajistit vnější stabilitu, pořádek a bezpečnost, čehož jsou důkazem listopadové události v Paříži a novoroční útoky na ženy v Německu a jinde.

Podle něj spočívá největší problém v požadování efektivní a zvýšené kontroly převádění legislativních opatření na bezpečnostní státní i evropské složky, i když to není snadný úkol. „Je otázkou do jaké míry podobný přístup časem paralyzuje bezpečnost jednotlivých států a učiní je zranitelnější nejen vůči radikálům, ale také vůči mocnostem jakými jsou Čína a Rusko,“ uvažuje na závěr Valenta, podle kterého bychom měli jít opačným směrem než navrhuje Směrnice a například tak rozšířit základní práva o právo držení zbraně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…