Útok. Babiš jako Trump, zní řev. Ale... Právník Hasenkopf bere opozici hračky, navrhuje pár facek

03.02.2021 17:26 | Zprávy

Bývalý poradce exprezidenta Václava Klause, právník Pavel Hasenkopf si všiml, že senátoři stojící za stížností volebního zákona u Ústavního soudu berou tento soud jako třetí parlamentní komoru a ani trochu se za to nestydí. „Soud se nerozhoduje podle své vůle a vkusu, soud nerozhoduje politicky podle své momentální nálady, soud měří a výsledek svého měření oznámí,“ vysvětlil Hasenkopf. Premiér Andrej Babiš si za svou kritiku verdiktu Ústavního soudu vyslechl přirovnání k Donaldu Trumpovi a útoku na Kapitol.

Útok. Babiš jako Trump, zní řev. Ale... Právník Hasenkopf bere opozici hračky, navrhuje pár facek
Foto: Repro YouTube ČRo Plus
Popisek: Ústavní právník Pavel Hasenkopf

Ústavní právník a bývalý poradce prezidenta Václava Klause Pavel Hasenkopf ostře zkritizoval dnešní rozhodnutí Ústavního soudu ohledně zrušení některých pasáží ve volebním zákoně. Citoval část z nálezu soudu, konkrétně odůvodnění navrhovatelů, aby vysvětlili, že jejich podání návrhu není velmi podobné dřívějšímu návrhu Ústavního soudu.

„Část dříve vydaných názorů (ÚS) se může pod prizmatem času ukázat jako nepřiléhavá. Odpovědi na otázky ústavnosti napadených ustanovení nelze podle navrhovatelů chápat jako setvalou danost, ale jak uvádí dokonce sám citovaný nález (z roku 2000), ‚nutno jej chápat a vykládat ve spojitosti s nevyhnutelností procesu stálých změn, s oscilováním na různých dílcích plynulého kontinua‘. Měl-li by být návrh označen za nepřípustný (protože je res iudicata), jednalo by se podle navrhovatelů o omezení případného aktuálního většinového názoru v plénu Ústavního soudu...,“ citoval Hasenkopf senátory, kteří byli právě navrhovateli.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…