Útok na Izrael: Netanjahu mluvil s Bidenem. Špičky USA vyslaly vzkaz

07.10.2023 18:26 | Monitoring

Americký prezident Joe Biden ujistil izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, že země má jeho plnou podporu. Spojené státy podle Bidena podporují právo Izraele na sebeobranu po útoku palestinských ozbrojenců. Oba muži spolu hovořili po telefonu, píše agentura Reuters.

Útok na Izrael: Netanjahu mluvil s Bidenem. Špičky USA vyslaly vzkaz
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident USA Joe Biden s poznámkami v ruce

Kromě amerického prezidenta Joea Bidena zazněla podpora i od šéfa americké diplomacie Antonyho Blinkena, který uvedl, že izraelská vláda má podporu USA. Blinken také doplnil, že pro terorismus neexistuje žádné ospravedlnění. 

Netanjahuova kancelář na sociální síti X uvedla, že premiér poděkoval americkému prezidentu Bidenovi za neochvějnou podporu, a ujistil, že je potřeba, aby Izrael v rozhodném a dlouhotrvajícím vojenském tažení zvítězil.

„Podrobně sleduji vývoj v Izraeli. Naše neochvějná podpora izraelského práva na sebeobranu trvá... V následujících dnech se ministerstvo obrany bude ujišťovat o tom, že Izrael má vše, co potřebuje pro svou obranu a ochranu civilistů před nevybíravým násilím a terorismem,“ napsal také v prohlášení americký ministr obrany Lloyd Austin.

Jako první z představitelů Bílého domu dnes útok Hamásu na Izrael odsoudil bezpečnostní poradce Jake Sullivan. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…