Útok na kancelář SPD: FOTO a naštvaný poslanec

05.08.2019 6:38

Člen předsednictva SPD a předseda regionálního klubu SPD Radovan Vích je šokován z toho, co provedli vandalové s jejich regionální kanceláří v Liberci. Celou ji polepili drsnými vzkazy vyjadřujícími, co si o členech SPD někdo myslí. „Nesnáším fašistické kolaboranty“, „Nenechám tuhle zemi rasistům“, zněly některé z nich.

Útok na kancelář SPD: FOTO a  naštvaný poslanec
Foto: Archiv Radovana Vícha
Popisek: Radovan Vích

S tím, v jakém stavu členové hnutí SPD našli regionální poslaneckou kancelář SPD v Liberci, se poslanec Radovan Vích neváhal podělit s veřejnosti prostřednictvím sociální sítě Facebook.

Na obrázcích je tak možné spatřit celou kancelář polepenou řadou opakujících se vzkazů jako „Mám rad tuto zemi a nenechám ji rasistům“, nebo „Nesnáším fašistické kolaboranty“, pod ně se pak pachatel podepsal jako „tak trochu jiný vlastenec“.

„Nenávist novodobých neomarxistů a sluníčkářů je neskutečná,“ komentuje dílo odpůrců SPD Vích. V kontextu s tím zdůrazňuje, že hnutí SPD nemá ve svém programu nenávist k jakékoliv etnické skupině. „Nejsme rasisté ani fašisté,“ vzkazuje naštvaně. Naopak je toho názoru, že SPD podporuje vlastenecké cítění. Právě ale příznivci a šiřitelé těchto nenávistných projevů podle jeho slov vzbuzují nenávist ve společnosti.

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Tento výraz nenávisti a poškozování hnutí SPD nehodlá nechat jen tak bez povšimnutí. Nyní už je celá záležitost v šetření policie. „Samozřejmě jsme v této souvislosti zavolali městskou a státní policii, ti provedli ohledání, pořídili fotodokumentaci a zahájili v dané věci šetření, o jehož výsledku a závěrech budeme, podle jejich vyjádření, informováni do 14 dnů,“ informoval poslanec.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…