Uvaří nás jako žábu zaživa? Vyskočte včas, varují Svobodní

24.05.2024 13:04 | Zprávy

Politické strany kandidující v letošních volbách do Evropského parlamentu představily své volební klipy určené především pro vysílání České televize. Vedle konvenčních i zcela netradičních pojetí zaujal například volební klip Svobodných. Ti současnou situaci spojenou především s prosazováním evropské zelené politiky přirovnali k žábě, kterou chce někdo zaživa uvařit na plynovém sporáku.

Uvaří nás jako žábu zaživa? Vyskočte včas, varují Svobodní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Svobodní představili kompletní kandidátku do evropských voleb. Markéta Šichtařová oznámila kandidaturu do Senátu

„Už to vnímáte taky? Pomalu nás vaří,“ říká na úvod volebního klipu populární ekonomka Markéta Šichtařová, která je pro své přímočaré názory a ekonomické komentáře v posledních měsících jednou z nejviditelnějších postav Svobodných. „Proto jsem se přidala ke Svobodným, stejně jako Matěj Gregor, Karel Diviš či Jiří Hynek,“ dodala Šichtařová. 
 
 
Ve volebním klipu pak předseda strany a lídr kandidátky Libor Vondráček zdůrazňuje, že jsou to právě Svobodní, kteří od začátku neuhnuli z cesty a dlouhodobě prosazují stejné programové cíle. „Chcete s tím něco udělat? Podpořte ty, kteří vždy hájili českou suverenitu i korunu, varovali před Green Dealem a odmítali migrační kvóty,“ připomněl Vondráček. 
 
„Vyskočte s námi včas. Nastartujte změnu, volte Svobodné,“ vyzývají oba protagonisté klipu v jeho závěru. 
 
Volby do Evropského parlamentu se konají již 7. a 8. června 2024 a o hlasy českých voličů se bude ucházet celkem 30 politických stran, hnutí a koalic. 
 
 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jste lhář a nejhorší premiér, vyslechl si Fiala od podnikatele. A povolily nervy

15:25 Jste lhář a nejhorší premiér, vyslechl si Fiala od podnikatele. A povolily nervy

Premiér Petr Fiala (ODS) se dostal do křížku s jedním z podnikatelů na debatě Restart Česka v pražsk…