Už Čechům nevěří. Nějaké arogantní jelito, nějaký... Prostě kapitalismus po česku. Zdeněk Pohlreich otevřel ve své show bolavé téma

01.03.2017 12:33

Velmi pochvalná slova zazněla tentokrát z úst Zdeňka Pohlreicha v pořadu Ano, šéfe! Se svým týmem zavítal za kuchařem a majitelem Ludwigem Westermairem do Hodonína do restaurace Westy. I přes veškerá uznání však došlo i na nadávky. Kuchařský mistr má totiž problém s českými majiteli domu, ve kterém provozuje svůj podnik. Nevycházejí mu vstříc, pokud jde o jeho rekonstrukci.

Už Čechům nevěří. Nějaké arogantní jelito, nějaký... Prostě kapitalismus po česku. Zdeněk Pohlreich otevřel ve své show bolavé téma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéfkuchařská hvězda Zdeněk Pohlreich

Westermair přišel do Hodonína z rakouského Kitzbühelu, kde mimo jiné vařil například pro Arnolda Schwarzeneggera, Nikiho Laudu, Hugha Granta nebo Bernieho Ecclestoneho. V Česku se mu však tolik cti nedostává, i když Pohlreich úctu měl. „Bomba. Sem bych mohl jít do učení. Musíš jet do Hodonína, abys zjistil, že umíš v té kuchyni hovno,“ sdělil. 

Celý pořad najdete ZDE.

Příjemné informace se Pohlreich nedočkal od manželky majitele restaurace. „Jakmile najdeme vhodný prostor, tak koupíme něco svého. Manžel řekl, že už nepůjde do nájmu, že už Čechům nevěří,“ řekla za výborného kuchaře manželka.

A to právě Pohlreicha rozčílilo. „Ty tady máš člověka, který to umí, je to srdcař a netouží po ničem jiném, než abys ho nechal to dělat normálně. A ty jsi takový arogantní jelito, že o takového člověka přijdeš jenom kvůli tomu, že on tam dělá pět šest sedm dní v týdnu od rána do večera a ty máš pocit, že je to tvůj otrok. To je kapitalismus po česku,“ rozčílil se Pohlreich.

„Lidi, kteří dělají hospodu, jako je ta vaše, se musí rozčilovat s takovým ..., jemuž patří jenom cihly a malta,“ řekl pak manželům, kteří mají s majiteli problém například kvůli rekonstrukci podniku. 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…