Už nemohu mlčet! Nový vývoj kolem Jana Hrušínského: Zase nebude rád. Dokonce i TOP 09...

12.03.2020 9:44

Statusy Jana Hrušínského, který si stěžoval na uzavření divadel, vyvolaly posměch i lítost. Pavel Novotný principála Divadla Na Jezerce přirovnal k Petru Cibulkovi a Alexandra Mynářová pro změnu zase šířila jeho teorii. Jaroslav Plesl zase Hrušínskému věštil kariéru na Twitteru a Facebooku. A poslankyně TOP 09 Helena Langšádlová se ho snažila přesvědčit po dobrém.

Už nemohu mlčet! Nový vývoj kolem Jana Hrušínského: Zase nebude rád. Dokonce i TOP 09...
Foto: Repro ČT
Popisek: Ředitel Divadla Na Jezerce, Jan Hrušínský

Principál Divadla Na Jezerce se po svých statusech, ve kterých obvinil Andreje Babiše a jeho vládu z šíření paniky a likvidace divadel, stal terčem posměchu a odsouzení. Například Pavel Novotný herce nazval „druhým Cibulkou“, tedy politikem, který za každým jevem vidí jen jednu jedinou příčinu. „Pořád myslím na toho Honzu Hrušínského. Druhý Cibulka. Frajer, co mu jednoho dne přeskočí a zničí to vše, co bylo. Prosím o soucit s ním, je to dobrej kluk, jen mu z toho Babiše prostě v okamžiku opatření včera regulérně jeblo.“

Anketa

Vážíte si Jana Hrušínského?

2%
98%
hlasovalo: 30792 lidí
Teorii, že Babiš opravdu chtěl zlikvidovat Divadlo Na Jezerce „potvrdila“ i moderátorka Alexandra Mynářová. „Už nemohu dál mlčet. Jako novinářka si to nenechám pro sebe! Splním občanskou povinnost! Ano, je to tak, jak píše pan Jan Hrušínský, potvrzuji jeho teorii! Epidemie koronaviru a opatření s ním spojená jsou od počátku zamýšlena jako pokus o likvidaci Divadla Na Jezerce! Shodly se na tom nejen české špičky politiky, ale jde to mnohem dál. Útok je veden mocnostmi z východu. Mám ty informace z první ruky. Sdílejte, než to smažou!“ šířila posměšně konspirační teorii.

Rýpl si také šéfredaktor Mladé fronty DNES Jaroslav Plesl. Konkrétně do umělců, kterým teď zavřeli divadla a koncertní sály, takže se musí živit buď jinou prací nebo trpělivě čekat, až pandemie odezní. „Pár se jich uživí přes YouTube. Přes TikTok nikdo. A přes Twittbook jen Hrušínský s Hřebejkem,“ odhadl Plesl.

Anketa

Vážíte si Jana Hrušínského?

2%
98%
hlasovalo: 30792 lidí

Hrušínského se snažila přesvědčit i poslankyně TOP 09 Helena Langšádlová. Ovšem lehce nesrozumitelně. „Babiš fakt zastavení většiny fabrik v Číně a přijímání obdobných opatření v dalších zemích včetně Izraele,“ napsala pod Hrušínského komentář a apelovala: „Prosím, v této situaci respektujte rozhodnutí vlády.“

„Rozhodnutí vlády, paní Langšádlová, respektujeme. Nehrajeme. Možná, byste to mohla doporučit jiným. Přeji hezký večer,“ odkázal Hrušínský na článek o Zdeňku Nejedlém, který opět porušil karanténu.

 

Dodejme, že svůj původní příspěvek, ve kterém tvrdil, že Andrej Babiš „likviduje nepohodlné“ a brojil proti StB, už Jan Hrušínský buď smazal, zneveřejnil nebo byl odstraněn Facebookem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…