Už se perou! „U trapnosti bude vaše fotka.“ Síkela a Zdechovský si vjeli do vlasů

18.08.2023 7:30 | Monitoring

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) a ministr průmyslu a obchodu Josef Síkela (STAN) si na sociální síti Twitter vyměnili názory, když se neshodli na tom, zda Síkelův resort pracuje efektivně a dostatečně. Padala slova, jako je neschopnost a trapnost. Veřejnost Zdechovskému zase naopak ráda připomněla neschopnost lidovců odrážející jejich pokles o dvě procenta voličské podpory.

Už se perou! „U trapnosti bude vaše fotka.“ Síkela a Zdechovský si vjeli do vlasů
Foto: Repro ČT
Popisek: Ministr obchodu a průmyslu Jozef Síkela

Slovní přestřelku mezi politiky zažehla Zdechovského otázka, zda z Ministerstva průmyslu vyšlo v tomto období něco pozitivního.

Anketa

Souhlasíte s ministrem Rakušanem, že spáchá-li zločin stát (má na mysli Rusko), musíme trestat i jeho občany?

3%
97%
hlasovalo: 23346 lidí
Jeho slova se ministra Síkely dotkla a promptně europoslanci Zdechovskému připomněl, že z twitteru jeho resortu sám nasdílel pozitivní zprávu, která informovala například o tom, že se letos do Česka nedovezl z Ruska ani jeden kubík plynu, jsou rekordní zásoby plynu, kdy naplněnost zásobníků je na 88 procentech, nebo uváděla, že veškerý plyn do Česka proudí před Německo.

Síkela kritiku ze strany Zdechvoského poté okomentoval s tím, že se chová trapně. „Ani ne před měsícem jste si na svůj twitter zkopíroval tiskovou zprávu našeho MPO, včetně některých formulací, a teď do nás zase kopete. Někdy si říkám, že by ve slovníku měla být u slova trapnost Vaše fotka,“ vzkázal ministr průmyslu a obchodu.

Následně přišla reakce, že v takovém případě se nemá Síkela v podstatě čím chlubit, jelikož mnohé za něj odpracovala Evropská unie a svědčí to vše spíše o jeho neschopnosti vykovávat tuto ministerskou funkci. „Jestli jedna pozitivní zpráva za měsíc je pro Vás dobrý výkon, tak mně to připadá zoufale málo. Navíc, za touhle dobrou zprávou spíše stojí pomoc a spolupráce v EU než Vaše práce. Jestli moje fotka bude u trapnosti, tak ta Vaše zase u neschopnosti,“ reagoval lidovecký poslanec Evropského parlamentu.

Ministr průmyslu a obchodu poté utnul jejich slovní přestřelku konstatováním, že Zdechovský pouze potvrdil jeho slova o tom, že z jeho resortu přišla v oblasti energetiky pozitivní zpráva.

Hádku sledovala celá řada twitterových uživatelů. Mnozí z nich zaútočili na Zdechovského s dotazy, kolik pozitivních zpráv předkládá za měsíc on a jeho kritiku považovali za zbytečnou.

A přišlo i rýpnutí „hysterickým lidovcům“, jejichž voličská podpora klesla na historická dvě procenta. „Vy jste to zase vzal jako výzvu ukázat, že jste přesně tak trapný, jak pan ministr naznačuje. Nicméně musím uznat, že mě tohle lidovecké hysterčení docela baví: D 1% čeká,“ zastal se další diskutér Síkely.

A takových komentářů nebylo málo: „Pane Zdechovský, jestli u něčeho bude fotka neschopnosti, tak to bude KDU-ČSL. Vaše partaj dělá jeden kopanec za druhým, však to jde vidět na volebních preferencích. Tak se chytněte za nos a nekopejte do těch, kteří mají výsledky,“ zazněl podobný názor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tihle dva neschopní šaškové,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusešumavak , 18.08.2023 9:38:45
si nemají co vyčítat, oba by měli mazat do zapomnění, aby ani ten puch po nich nezůstal.

|  10 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…