Už zase se o tom píše. Škatulata ve vládě s účastí Peake

21.11.2012 6:48

Podle MF DNES se z náznaků ve vyjádřeních vládních představitelů dá usuzovat, že mediální spekulace o ministerských rošádách nejspíš měly reálný podklad. Už i mezi politiky se mluví o výměně resortů mezi ODS a stranou LIDEM.

Už zase se o tom píše. Škatulata ve vládě s účastí Peake
Foto: LIDEM
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM – liberální demokraté Karolína Peake

Ta by měla opustit ministerstvo dopravy, na které už skoro týden marně hledá vhodného kandidáta, a výměnou by předsedkyně Karolína Peake dostala místo dosavadní vicepremiérské funkce nějaký vlivný resort. V této souvislosti se opět hovoří o ministerstvu obrany. Alexander Vondra, který v posledních týdnech ztratil senátorský mandát i funkci stranického místopředsedy, už prý byl na „vážném pohovoru“ u premiéra Nečase.

Karolína Peake podobné spekulace odmítala, v úterý však prohlásila: „Žádná nabídka nepadla a nejednáme o ní, ale nechci zcela vylučovat cokoliv.“ Pokud by resort dopravy získala ODS, spekuluje se o angažmá Petra Bendla.

Ministr zemědělství už jednou na dopravě působil, takže to tam zná, a proti jeho působení v čele současného resortu prý existují námitky zejména ze strany mocného jihočeského ódéesáka Pavla Dlouhého. Plán s Bendlem prý měl konzultovat Dlouhému blízký první místopředseda strany Martin Kuba, když se setkali o víkendu při výlovu rybníka Svět.

Mimo překotné změny tak zůstala TOP 09. Ta obsadila resort práce a sociálních věcí Ludmilou Müllerovou a nyní se spekuluje pouze o tom, že by strana vyměnila nepřesvědčivou ministryni kultury Alenu Hanákovou.      

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…