V Belgii možná zatkli „teroristu“ v klobouku

09.04.2016 12:54

Pravděpodobně tajemného muže v klobouku se včera podařilo zatknout belgické policii. Belgická prokuratura včera potvrdila, že se podařilo dopadnout belgického občana Mohameda Abriniho, který byl hledán jako podezřelý v rámci vyšetřování atentátů v Paříži v listopadu 2015.

V Belgii možná zatkli „teroristu“ v klobouku
Foto: wikipedia
Popisek: Belgická vlajka.

Není ale jisté, zda zatčený je i „tajemným mužem v klobouku“, kterého hledali policisté kvůli březnovým atentátům na bruselském letišti, uvedly dnešní Lidové noviny.

V krátkém prohlášení pak včera belgická policie doplnila, že zatkla několik dalších lidí v souvislosti s útoky na letišti Zaventem a ve stanici metra v Bruselu, při nichž tři islamisté zabili sebe a dalších 32 lidí.

Abrini byl zatčen v bruselském Anderlechtu. Zpravodajská stanice VRT pokládá za „více než pravděpodobné, že Abrini je mužem v klobouku“, kterého letištní kamery zachytily s dvěma atentátníky, kteří se krátce poté na letišti odpálili. „Záhadný“ muž z letiště utekl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …