V Británii provedli první průzkum po vraždě Coxové. A takto dopadl

19.06.2016 6:58

V prvním průzkumu veřejného mínění provedeném po čtvrteční vraždě britské poslankyně Jo Coxové vedou o tři procentní body zastánci setrvání Británie v Evropské unii. V několika anketách z minulého týdne přitom posilovali odpůrci dalšího členství země v evropském bloku, informoval server České noviny s odvoláním na agenturu Reuters.

V Británii provedli první průzkum po vraždě Coxové. A takto dopadl
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

Podle průzkumu agentury Survation pro nedělník Mail on Sunday by setrvání Británie v EU podpořilo 45 procent dotázaných. Pro brexit, tedy rozvázání svazku se sedmadvaceti evropskými zeměmi, by hlasovalo jen 42 procent respondentů. Anketu agentura provedla v pátek a v sobotu.

Celý text je ZDE

V předchozím průzkumu agentury Survation z doby před vraždou Coxové byl přitom poměr sil přesně opačný: 45 procent dotázaných pro brexit a 42 procent proti.

Pravicový nedělník, který vychází nákladem 1,4 milionu výtisků, rovněž vyzval Brity, aby hlasovali pro setrvání v Evropské unii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …