V ČT se diskutovalo o službách, které mají poskytovat pošťačky. Přisadil si i moderátor Železný

09.10.2013 22:21

Středeční předvolební speciál na ČT přinesl podnětnou debatu. Zástupci politických stran diskutovali o tom, zda by se na poštách mělo prodávat zlato, jaké služby by měly poskytovat doručovatelky, a moderátor Jakub Železný se zase rozpovídal o jedné pošťačce.

V ČT se diskutovalo o službách, které mají poskytovat pošťačky. Přisadil si i moderátor Železný
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Otázky Václava Moravce Speciál z Libereckého kraje

„Pošta je velmi důležitá. Ona ma praktickou i symbolickou hodnotu,“ vysvětlil divákům Zdeněk Bezecný z TOP 09. „Pošta je dnes nucena k tomu, aby generovala zisk. Trpí tím venkov, trpí tím obce. Pošta byla vždy symbolem setkávání občanů,“ navázal na něho komunista Petr Braný.

Pražák chce jen rychle obsloužit

Jihočeskému hejtmanu Jiřímu Zimolovi se nelíbí úvahy o tom, že by měla státní Česká pošta bojovat s konkurencí. „Že pošta musí být vystavena komerčnímu prostředí, to je požadavek Evropské unie. Vy se k Bruselu často odvoláváte, tak buďte korektní a uznejte, že to vymysleli tam,“ vmetl hejtmanovi úřadující předseda ODS Martin Kuba.

A pak už došlo na služby. „Mě obtěžuje, když přijdu na poštu a úřednice mi vnucují nějaké služby. Já čekám, že mě rychle obslouží, nic víc,“ rozzlobil se Karel Pražák z Úsvitu přímé demokracie. V současnosti se uvažuje i o tom, že by se na poštách prodávalo zlato. „Nejsem si jistá, že prodej zlata je služba, kterou budou lidé v plné míře využívat,“ obává se Radka Maxová od babišovců.

Železný o pošťačce ze Smíchova

„Lidé, kteří šli pracovat na poštu, uričtě nechtěli být pojišťovacími agenty. Kdysi byl pošťák váženou osobou, a teď od nich dostanete výklad, že je dobré, abyste si pořídil tohle, tohle i tamto. To je přece poškozuje,“ pokračovala Maxová. Toho se chytil moderátor Železný a začal vyprávět o jedné pošťačce ze Smíchova, která každého znala a lidé ji měli rádi. Včetně jeho.

„Hlavně že poslanci zrušili, že ženy nemohou nosit břemena,“ dodal ještě komunista Braný. „To je špatné. Když jdu s doručovatelkou, tak mi říká, že radši půjde dělat za deset tisíc do supermarketu, než aby tahala tu tíhu.“

Chce farmařit, ale nemůže

Následovala bezmála devadesátiminutová debata o české dopravě. Během ní diváky nejvíce rozesmál právě Braný, když komentoval problémy s výkupem pozemků pro hradeckou dálnici. „Farmářka Havránková tam řeší svoje potřeby. Chtěla pozemky, stát ale nepeněžité náhrady dát nemůže. Vláda odmítla navrhnout novelu zákona, takže ona chce farmařit a my jí můžeme nabídnout jenom peníze,“ stěžoval si.

Maxová od babišovců zase hovořila o nutnosti snížit náklady na budování dálniční sítě. Nepozdává se jí, že řidiči mohou na českých dálnicích využívat exity v průměru každých pět kilometrů. Podle ní je to příliš často. „Pro Budějovičáka nemá smysl dálnice, která prosviští kolem bez sjezdů,“ namítl Martin Kuba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…