V Číně vyhlásili boj zženštilosti mužů, ohrožuje prý přežití národa. U nás je to trochu jinak...

07.02.2021 17:16

Čína varuje před feminizací mladých mužů a tamní ministerstvo školství se pokouší proti této „hrozbě pro rozvoj a přežití našeho národa“ bojovat řešením, které zahrnuje například rozšíření výuky tělesné výchovy. Zatímco Číňané toto téma v uplynulých dnech řešili dosti horlivě, u nás došlo na odlišnou debatu, udělovalo se totiž opět ocenění Genderman usilující o zvýšení genderové rovnosti. Předminulý laureát si pochválil, že muži díky překonání tradiční role lépe pochopí generaci mladých žen a ze svých synů můžou „nevychovávat další generaci omezenců“. Cena letos putuje vítězi do Sněmovny.

V Číně vyhlásili boj zženštilosti mužů, ohrožuje prý přežití národa. U nás je to trochu jinak...
Foto: pixabay.com
Popisek: ilustrační foto

Anketa

Koho z těchto kandidátů byste volili za prezidenta republiky?

hlasovalo: 13182 lidí

Šanghajský server Sixth Tone v předminulém týdnu upozornil, že se čínské ministerstvo školství v minulém týdnu vyslovilo pro zvýšení dotací tělesné výchovy. Právě ta má podle tamního resortu školství působit jako jakýsi „protijed na feminizaci mladých mužů“.

Rozhodnutí přišlo v návaznosti na závěry Čínského lidového politického poradního shromáždění. To tvrdí, že jsou čínští školáci „slabí, plaší a bojácní“, přičemž feminizaci čínských hochů označilo za „hrozbu pro rozvoj a přežití našeho národa“.

Poradní orgán má za to, že za feminizaci může vliv japonské a korejské kultury, například příklon mladých mužů k nemužným zpěvákům K-popu.

Čínské ministerstvo hodlá kromě navýšení dotací tělocviku dbát i na jeho výuku, chystá se přijmout lepší vyučující či zavést nové pobídky, jako bezplatné vzdělávání na vysokých školách. Doufá, že se tak podaří pěstovat mužnost u mladých mužů vyvážením fyzické síly a duševního zdraví.

O zprávě v Česku informoval rovněž server iDNES.cz a věci si povšiml i poslanec Jaroslav Foldyna (za SPD). Připojil, že podle něho dělá Evropská unie pravý opak. „Pod rouškou humanismu a tzv. liberální demokracie útočí na biologickou identitu, a tak deformuje tradiční společnost. „Gendrismus uměle vráží klín mezi muže a ženy, což oslabuje roli rodiny,“ okomentoval zprávy z Číny. 

V Česku se v uplynulých dnech mužnost řešila také, byť zcela odlišným směrem, než je ten, k němuž navádí Čína. Debatovalo se totiž o udělení ceny Genderman, kterou v letošním roce obdržel pirátský poslanec František Kopřiva. A to za reakci na polský protipotratový zákon, ale též za jeho zásah proti Foldynovi, jenž se měl dopustit sexistických a vulgárních výroků.

Smyslem ceny Genderman má být zjištění, co „muži mohou/mají/ejdělat, aby se úroveň genderové rovnosti v České republice zvýšila“. V minulém roce ji obdržel filmový kritik Kamil Fila za své články kritizující sexuologa Radima Uzla.

František Kopřiva

  • Piráti
  • Profil není spravován mnou. Dotazy můžete psát mailem.

Předchozího roku pak komentátor Deníku Referendum Petr Bittner. Právě on pro server Heroine.cz odhalil, proč je ocenění určeno jen mužům a co je přínosem překonání tradiční mužské role. „Umožní jim to více se starat o děti, navazovat s nimi lepší vztah v citlivém období vývoje a nedospět později ke vzájemnému odcizení. Objeví plně novou dimenzi života, v níž se můžou zbavit nutnosti být jenom výkonnostně zaměření, a můžou být empatičtí. Umožňuje jim to lépe projevit emoce, nestydět se za ně, nezadržovat problémy v sobě a oddálit či umenšit možnost duševních poruch, depresí, sebevražd či rakoviny nebo infarktu způsobovaných stresem z nutnosti být stále tvrdí, mlčenliví, uzavření a umanutí. Umožní jim to taky lépe pochopit generaci mladých žen, které nejsou zvědavé na machistické moresy. Můžou mít i jiné vztahy k dcerám než ochranitelské (a panovačné) a můžou ze synů nevychovávat další generaci omezenců,“ řekl Bittner.

Vyhlášení letošního vítěze ocenění Genderman můžete zhlédnout zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…