V DPP hledali důvod pro mé odvolání, popisoval v ČT Lich

16.08.2012 19:46

Když se sešla dozorčí rada pražského dopravního podniku a oznámila Vladimíru Lichovi, že ho odvolává z čela představenstva, podle jeho slov jen tápala a hledala důvod. Celé odvolání prý bylo zinscenované.

V DPP hledali důvod pro mé odvolání, popisoval v ČT Lich
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Ve středu Vladimíra Liche odvolali z čela představenstva DPP. On i primátor Bohuslav Svoboda hovoří o spolčení, zatímco například člen dozorčí rady David Vodrážka se dušoval, že o odvolání Liche se před schůzkou nebavili.

„Nemůže to být pravda,“ odmítl to v Interview ČT24 Lich. Důkazem je podle něj samotný průběh jednání. „Bylo to celý zinscenovaný, to je jasný,“ uvedl v pořadu. „Bylo vidět, že tápali a hledali důvod, který by podpořil to odvolání,“ dodal.

Ve čtvrtek byl pak odvolán i jakožto generální ředitel DPP. „Čekal jsem to částečně,“ prohlásil Lich v ČT. „Domnívám se, že když jsem byl odvolán z čela představenstva, byl logický krok odvolat mě i jako generálního ředitele,“ dodal, přestože jeho předchůdce Martin Dvořák právě byl jen ředitelem, ale v čele představenstva ne.

Lichovo odvolání provází řada spekulací. „Bylo to připravený. Nebyl to útok na mě, ale útok na primátora,“ tvrdí on sám. Důkazy k tomu má jen částečné – už před třemi dny byl prý informován, že k tomu dojde. Jméno tohoto „informátora“ ale prozradit nechtěl.

Kdo usiloval o jeho konec  v DPP, prý neví. „To nevím, do té politické hry nevidím, ale vím, že jsem byl nástrojem,“ míní. Nejasné smlouvy o pojistném podle něj nejsou důvod, protože nehrozilo, že by DPP neměl od Nového roku pojištěný majetek – smlouva se dala prodloužit a on sám se o tom přesvědčoval.

Primátorovi Svobodovi prý zatím slíbil, že z boje neuteče. Rád by se na svoji pozici vrátil, protože jinak by mohlo být zmařeno mnoho kvalitních kroků. „Já do toho šel z toho důvodu, že jsem věřil, že od pana Hudečka, pana primátora a Zdeňka Tůmy mám politickou podporu,“ dodal Lich.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…