V Doněcku se v noci bojovalo, povstalci prý dál ustupují

23.07.2014 10:37

Ve východoukrajinském Doněcku po celou noc pokračovaly přestřelky mezi povstalci a ukrajinskou armádou. Podle agentury Unian byla v řadě čtvrtí přerušena dodávka elektřiny a vody, při ostřelování města zahynulo několik lidí a desítky občanů byly ošetřeny v nemocnici. Granátem byl zasažen doněcký chemický závod, který začal hořet. Intenzivně se bojovalo i u doněckého letiště.

V Doněcku se v noci bojovalo, povstalci prý dál ustupují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protestující viní Rusko ze sestřelení malajsijského civilního letadla

Střelba se ozývala i z okolí města Lysyčanska, které v minulých dnech obsadila ukrajinská armáda. V samotném městě stejně jako v sousedním Severodoněcku vojenské jednotky a příslušníci Národní gardy likvidují poslední povstalecké oddíly, uvedla ukrajinská agentura. V Severodoněcku bylo nalezeno několik zbrojních skladů s protitankovými střelami, houfnicemi a velkým množstvím munice.

Proruští radikálové vytlačení z měst obsazených armádou se podle zpravodajského serveru Cenzor soustřeďují ve městech Torez, Snižne a Alčevsk. Soustředění povstaleckých bojovníků zaznamenala ukrajinská vojenská rozvědka i v obcích Avdijivka, Perevalsk, Dmytrivka a Ilovajsk.

Kyjev tvrdí, že Rusko ostřeluje území Ukrajiny

Ukrajinská armáda zahájila minulý týden prudkou ofenzivu proti vzbouřencům, během níž podle neúplných a nepotvrzených údajů zahynuly desítky lidí. Vojákům se podařilo vybudovat pozice na okrajích největších měst Doněck a Luhansk a zbavit radikálů města Dzeržynsk, Rubižne, Popasna, Lysyčansk a Severodoněck. Již dříve ztratili vzbouřenci pozice v důležitých městech Slavjansk a Kramatorsk.

Podle ukrajinské armády i v noci na dnešek pokračovalo ostřelování ukrajinského území z Ruska. Armádní analytik Dmytro Tymčuk oznámil, že ruští vojáci pálili na ukrajinské pohraniční posty nejméně dvakrát z baterií Grad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…