V Iráku zůstáváme. Musíme bedlivě sledovat Írán, oznámil Trump

03.02.2019 16:40

45. prezident USA Donald Trump v rozhovoru pro CBS prohlásil, že sice trvá na svém plánu stáhnout americké vojáky ze Sýrie, ale v Iráku je chce ponechat. Mají bedlivě sledovat, co se děje v sousedním Íránu. Zprávu převzala agentura Reuters.

V Iráku zůstáváme. Musíme bedlivě sledovat Írán, oznámil Trump
Foto: Repro Youtube Bílého domu
Popisek: Donald Trump se obouvá do "drzého" novináře

Současný pán Bílého domu Donald Trump má za to, že američtí vojáci by měli v Iráku zůstat. „Měli bychom je tam udržet. Jedním z důvodů, proč tam chci muže ponechat, je, že se chci trochu podívat na Írán. Írán je skutečný problém,“ upozornil Trump. Nechce prý na Írán udeřit, jen ho hodlá bedlivě sledovat.

Americká vojenská přítomnost v Iráku je podle Trumpa drahá, ale bude stát za to ji zachovat, protože Irák podle Trumpa představuje skvělou základnu pro monitorování situace na celém Blízkém východě.

Prezident USA zopakoval, že trvá na stažení amerických vojáků ze Sýrie, ale odmítl předestřít časový plán jejich postupného stahování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…