V Německu podporovali nadaci, která velebí mučednickou smrt muslima

06.09.2016 7:56

I Islámský stát má strach z atentátů. Kvůli nim nyní zakázal burky. Píše o tom server Novinky.cz. Ten mimo jiné informuje i o tom, že klient polské banky nechtěl být obsloužen židovkou.

V Německu podporovali nadaci, která velebí mučednickou smrt muslima
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Vedení Islámského státu zakázalo v iráckém Mosulu i dalších městech úplné zahalování žen, jež vcházejí do velitelských stanovišť. V poslední době totiž byla na velitele žen se zcela zahaleným obličejem spáchána řada atentátů. K zákazu došlo 2. září. Je to tak zcela obrácený postup, kdy Islámský stát dosud nutil ženy, aby se na veřejnosti halily do černého. Povoleny jsou v současné době jen hidžáby a další tradiční oděvy. 

Na internetu tak v současné době přibývají snímky, na nichž osvobozené ženy a dívky pálí burky. 

Původní text ZDE.

Kromě o problémech Islámského státu informoval server také o události v Polsku, kdy se jeden z klientů lodžské banky rozzlobil kvůli tomu, že jej obsluhovala židovka. Klient prý ženu za přepážkou vyzval, aby si buď sundala židovskou hvězdu, již měla na krku, nebo aby jej obsloužil někdo jiný.

„Nikdy v životě jsem se necítila tak ponížena. Nejsem židovka, jen se zajímám o židovskou kulturu, ale to na věci přece nic nemění,“ uvedla Marta Brzezinská. Překvapena byla o to víc, že klientem byl vzdělaný muž vykonávající uznávané a prestižní povolání. Situací se zabývá polský ochránce občanských práv.

Původní text ZDE.

Server Novinky.cz si v souvislosti s islámem všiml také zprávy o tom, že německá spolková země Severní Porýní – Vestfálsko končí spolupráci s největší islámskou organizací v Německu Ditib, kterou finančně podporuje Ankara. Důvodem je prý mimo jiné komiks oslavující mučednickou smrt.

Podle dostupných informací byla spolupráce ukončena již v červnu.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…