V Praze se bude konat happening jako rozloučení s nočním metrem

03.03.2012 11:50

Rozlučku s nočním metrem chystá na sobotu hnutí Pražské fórum. Informovala o tom za organizátory Alena Rybníčková. Hlavní město se rozhodlo noční provoz metra zrušit v rámci úsporných opatření.

V Praze se bude konat happening jako rozloučení s nočním metrem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

"Rozlučka" začne ve 22.00 ve stanici metra Muzeum na trase A. Akce se ponese ve slavnostním duchu s jemným přídechem pohřbu. "Přeci jen, budeme pod zemí a kdoví, zda-li zase někdy noční metro uvidíme. Nicméně naději v jeho návrat vyjádříme upravenou písní Valčík na rozloučenou," popsala Rybníčková.

Vozili jsme vzduch, brání se Praha

Vedení Prahy rozhodlo o zrušení prodlouženého provozu metra minulý týden v úterý. Důvodem jsou škrty v rozpočtu, město by tímto krokem mělo ušetřit ročně 55 milionů korun. "Toto spojení nedosahovalo vytíženosti ani deseti procent. Ve výsledku jsme vozili vzduch," odůvodnil rozhodnutí náměstek primátora Josef Nosek (ODS).

S tím ovšem Pražské fórum nesouhlasí. "Je to povrchní statistika, o rozdílu ve vytíženosti v centru a v okrajových částech neříká nic. Fakt, že noční metro vozí vzduch mezi pole do stanice Ládví, asi nikoho nepřekvapí, ale trestat za tento fakt cestující v centru, je zkratkovité uvažovaní o "efektivnosti"," uvedla Rybníčková.

Dodala, že nelze souhlasit ani s "do nekonečna omílaným argumentem radnice na provoz DPP, že na rozdíl od světových metropolí je pražská MHD dotována mimořádně velkou částkou." V druhé části věty by podle jejích slov mělo zaznít, že "peníze na provoz zahraničních metropolí zase nekončí na Kypru a že v nich jezdívá noční metro".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…