V Saské Kamenici se znovu demonstrovalo. V ulicích bylo tisíc lidí. Dorazil také premiér

30.08.2018 22:02

Tisíce lidí se ve čtvrtek večer v Saské Kamenici (Chemnitz) účastnily demonstrace pravicového hnutí Pro Chemnitz. Tentokrát se protesty obešly bez násilí. Debatovat s lidmi přijel i premiér Michael Kretschmer (CDU), který vyjádřil pochopení pro demonstrace a odsoudil chování extremistů a hajlování, informoval server Novinky.cz.

V Saské Kamenici se znovu demonstrovalo. V ulicích bylo tisíc lidí. Dorazil také premiér
Foto: Repro Youtube
Popisek: Demonstrace ve východoněmeckém městě Chemnitz

Protestní akce se z centra od památníku Karla Marxe přesunula k městskému stadionu. Oficiálně začala v šest hodin. Na celou akci dohlíželi policisté včetně připravených těžkooděnců. Televizní a rozhlasová stanice MDR uvedla, že se akce u stadionu účastnilo přes tisíc lidí. Dalších zhruba 550 lidí v areálu stadionu debatovalo se saským premiérem Michaelem Kretschmerem (CDU) a starostkou Chemnitzu Barbarou Ludwigovou (SPD).

V úvodu Kretschmer obyvatele města vyzval, aby se postavili za demokracii a právní stát. Vyjádřil pochopení pro demonstrace, ale nikoli pro to, když někdo zůstává i na protestu, při kterém se hajluje. To se totiž odehrálo během pondělního protestu pravicového hnutí, kdy byly zraněny dvě desítky lidí. Když posléze k lidem promlouvala starostka Ludwigová, ozývalo se ze strany publika bučení a pískání.

Na akci u stadionu rovněž vystoupili se svými projevy i zástupci hnutí Pro Chemnitz. Z davu se jen občas ozvalo skandování „My jsme národ“ nebo „Prolhaná média“. Slyšet byly často požadavky na odstoupení kancléřky Angely Merkelové (CDU). S její migrační politikou přítomní nesouhlasili.

  • Původní text ZDE

Akce, která skončila zhruba kolem osmé hodiny večer, byla ostře sledovaná ze strany médií. V Saské Kamenici situace vygradovala po nedělní vraždě Daniela H., pětatřicetiletého německého tesaře, kterého v neděli nad ránem během městského festivalu ubodal jeden z přistěhovalců.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…