V Teplicích nadávají na chování arabských turistů. Náměstek primátora jim ale chce domlouvat

08.08.2014 22:02

Náměstek primátora Teplic Hynek Hanza v rozhovoru pro server iDnes.cz uvedl, jak je to v lázeňském městě s rozepřemi mezi místními obyvateli a arabskými hosty, kteří lázně pravidelně navštěvují. Občané Teplic si totiž stěžují, že arabští hosté dělají nepořádek a ruší noční klid. Náměstek to chce změnit. A dodává, kolik to bude stát.

V Teplicích nadávají na chování arabských turistů. Náměstek primátora jim ale chce domlouvat
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Hanza chce navštívit modlitebnu arabských návštěvníků a třeba i s pomocí tlumočníka vysvětlit přítomným, jaké chování je v naší kultuře ještě přijatelné, a jaké už ne. Uznává, že Arabové se pohybují ve zcela jiném kulturním okruhu, proto chce postupovat spíše cestou domluvy, ale trvá na tom, že jisté věci musí být respektovány. Jaké například?

„Že nesmí rušit noční klid od 22. hodiny do 6. hodiny ranní, omezovat či ohrožovat ostatní nebezpečnou jízdou na kole a bruslích, provozovat míčové hry mimo místa k tomu určená, znečišťovat veřejná prostranství, vylepovat plakáty, malovat po objektech nebo poškozovat zařízení parku, špinit lavičky a že cyklista do 18 let musí jezdit s ochrannou přilbou,“ podotýká náměstek.

Teplice v tomto směru v tomto směru hodlají spolupracovat s městskou i státní policií. Využijí služeb tlumočníků a hostům se do rukou dostanou letáky s potřebnými informacemi. Tlumočníka poskytne muslimská obec zdarma. Zaplatí navíc várku letáků, protože tato komunita stojí o poklidné vyřešení situace.

V rozhovoru také jednoznačně odmítl, že by si radnice touto cestou připravovala půdu pro předvolební téma. Sice takové názory zaznamenal, ale náměstek trvá na tom, že město jen řeší stávající problém. Nic víc a nic míň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…