V lázních se bude propouštět. Až čtvrtina lidí. Prý vražda

30.10.2011 13:04

Kvůli zamýšlenému snížení úhrad čeká lázně propouštění. O práci by mohlo přijít až pětadvacet procent zaměstnanců. Uvedla to televize Nova.

V lázních se bude propouštět. Až čtvrtina lidí. Prý vražda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Připravovaná vyhláška ministerstva zdravotnictví od nového roku lázeňskou péči omezí a někteří klienti si budou muset na pobyt doplácet ze svého. Lázním tak ubude klientů a klesnou tedy i tržby.

Vražda českého lázeňství

Vyhláška má snížit počet dní hrazených pojišťovnou z 28 na 21 dnů. "To je něco jako vražda českého lázeňství," řekl Nově prezident Svazu léčebných lázní Eduard Bláha. Generální ředitel Lázní Poděbrady Josef Rambousek uvedl, že očekává řádově pokles počtu klientů od 25 až do 50 procent.

V některých lázních prý už teď oznámili hromadné propouštění. Například v Léčebných lázních Bohdaneč, kde nyní pracuje okolo 300 zaměstnanců, by mohlo přijít o práci až 70 lidí. S plně hrazenou lázeňskou léčbou mohou podle Novy počítat jen ti nejvážněji nemocní. Například lidé s cukrovkou a astmatici budou muset platit.

Ministerstvo argumentuje tím, že pokrok v léčení snižuje potřebu rehabilitace v lázních. "Většina těch pacientů je v daleko lepším stavu, než tomu bylo před 15 lety po velké operaci," řekl televizi ministr Leoš Heger (TOP 09).

Čtěte také:
Lázně se chystají na bitvu proti Hegerovi. Pomůže Kalousek?
Lázně už nebudou za odměnu, plánuje Heger

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…