V roce 2050 má být každý pátý obyvatel EU muslim. Taková je prý statistika

10.01.2015 14:01

Na jedné straně se hovoří o tom, že Evropě islamizace nehrozí, avšak MF Dnes poukazuje na demografický vývoj. Muslimové mají totiž obecně vyšší porodnost než bílí Evropané, a z chudých zemí jich navíc přichází čím dál tím víc. V polovině století by podle některých předpovědí mohla být více než polovina Francouzů vyznavači islámu.

V roce 2050 má být každý pátý obyvatel EU muslim. Taková je prý statistika
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lidé, ilustrační foto

Počet muslimů se za posledních třicet let v Evropě zdvojnásobil a nyní na to prý bude stačit deset let. V roce 2050 by tak údajně mohl být každý pátý obyvatel EU muslim. Tak alespoň mluví statistiky. Britský list The Telegraph nedávno uvedl, že v roce 2050 by mohla většina Francouzů vyznávat islám, nebo že v polovině století by mohl být islám hlavním náboženstvím Rakušanů mladších 15 let.

MF Dnes sice říká, že samo o sobě by to nemuselo znamenat nic znepokojivého, ale stále viditelnější a brutálnější teror páchaný ve jménu islámu mění situaci. „Miliony slušných muslimů proto – bohužel – v očích stále početnějších zástupců Evropanů doplácejí na fanatiky. Alespoň pomyslně s nimi končí ve stejném pytli.“  Deník navíc připomíná, že ti, kteří mají snahu o integraci, narážejí na mnohé předsudky i společenské překážky.

Další statistické datum je rovněž překvapující. V roce 2013 bylo prý v Evropě uvězněno více pachatelů jiných typů terorismu než toho islámského, například prý separatistického. A příznačné podle deníku také je, že Evropané velice nadhodnocují počty muslimů na svém území. Podle jednoho z průzkumů si průměrný Francouz prý myslí, že 31 procent jeho spoluobčanů jsou muslimové. Skutečnost je čtyřikrát nižší.

„Může se to jevit úsměvné, ale i z těchto čísel je patrné, že islám (ať už reálně, či pocitově) začíná být v Evropě problém,“ poznamenává MF Dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…