VIDEO Chaun vrátil Rakušana na zem. „Nenapadlo mě, že tu budu stát znova.“

02.02.2022 18:53

Někdejší mluvčí studentů při protestech v roce 1989 Igor Chaun vystoupil na pondělní demonstraci proti vládním opatřením. Svůj výstup i fotografický záznam demonstrace za zvuků podmanivé hudby nyní zveřejnil na svém YouTube kanále.

VIDEO Chaun vrátil Rakušana na zem. „Nenapadlo mě, že tu budu stát znova.“
Foto: Repro YouTube
Popisek: Chartista Igor Chaun

„Jmenuju se Igor Chaun a byl jsem v Karlových Varech na červeném koberci a teď jsem tady s váma. Protože tohle je věc nás všech. Protože jsem ale mimo program, tak budu velmi stručný,“ prohlásil v úvodu scenárista a režisér.

Ten v řeči tradičně zavzpomínal na své aktivity při sametové revoluci v roce 1989. „Stál jsem tady na tomhle místě pod svatým Václavem v roce 1989 jako student, jako tiskový mluvčí studentského stávkového výboru. Stál jsem tady o deset let později, kdy se tisíce lidí sešly při naší aktivitě ‚Děkujeme, odejděte‘ proti nemorální opoziční smlouvě. A přátelé, nikdy mě nenapadlo, že tady budu stát opět v roce 2022 a budu cítit, že naše svoboda je v ohrožení,“ řekl stručně Chaun, že je současná situace stejně vážná jako ta v roce 1989.

Krátce ještě vzkázal šéfovi Starostů Vítu Rakušanovi, že za extremismus považuje něco úplně jiného než Rakušan. „Pane nový ministře vnitra, extremismus není, když hloupý člověk vezme šibenici na demonstraci, extremismus je, když je nám dva roky veřejně vyhrožováno smrtí, mrazáky, márnicí, pokud se nenecháme očkovat,“ dodal za bouřící atmosféry Chaun s tím, že to nevzdá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…