VIDEO Emmanuel Macron má doma velké problémy: Hořící barikády, vodní děla, desítky tisíc lidí v ulicích

24.11.2018 18:31

Do francouzských ulic vyšlo celkem na osmdesát tisíc lidí, aby se zúčastnili demonstrací „žlutých vest“ a protestovali tak proti vládě a prezidentu Emmanuelu Macronovi. Důvodem je zejména plánované zvýšení cen pohonných hmot. Ministerstvo vnitra ohlásilo osm zraněných lidí včetně dvou četníků.

VIDEO Emmanuel Macron má doma velké problémy: Hořící barikády, vodní děla, desítky tisíc lidí v ulicích
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Někde hoří ohně

Policií už bylo po celé Francii zadrženo pětatřicet demonstrantů a dvadvacet jich skončilo ve vazbě. Největší demonstrace se koná v Paříži, stejně jako dopoledne se jí účastnilo zhruba osm tisíc lidí. 

Jen v hlavním městě bylo zadrženo osmnáct z celkových pětatřiceti osob. Čísla, která dodává ministerstvo vnitra, ale prý nelze brát jako zcela přesná. „U hnutí tohoto druhu je těžké stanovovat účast,“ uvedl deník Le Monde.

Faktem zůstává, že aktuální čísla plus mínus svědčí o menší mobilizaci, než jakou Francie zažila 17. listopadu. Tehdy se mluvilo až o 244 tisících protestujících. Minulou sobotu odpoledne navíc ministerstvo vnitra registrovalo na sto šest zraněných lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…