VIDEO Generál Pavel v Polsku. Na nákupech. Ukázka úrovně českých důchodců, zaznívá

19.02.2023 13:06 | Ze sítí

Jde zvolený prezident ČR příkladem? Mnoho Čechů jezdí kvůli tuzemské drahotě na levné nákupy v Polsku, ceny jsou tam mnohem nižší. Výjimkou není ani Petr Pavel – k našim sousedům se vydává utrácet peníze za potraviny, podle svědků dokonce pravidelně.

VIDEO Generál Pavel v Polsku. Na nákupech. Ukázka úrovně českých důchodců, zaznívá
Foto: Twitter
Popisek: Zvolený prezident Petr Pavel se svou manželkou na nákupech v Polsku

V době energetické krize, zdražování a vysoké inflaci se polské tržnice staly pro české zákazníky atraktivnějšími více než kdy před tím. Před Vánocemi se objevovaly i stížnosti Poláků žijících poblíž hranic, že Češi vykupují obchody a na Poláky pak zboží nezbývá.

Nejen ceny potravin, ale i dalšího zboží jsou v Polsku v porovnání s cenami u nás výrazně nižší – díky nízkému kurzu zlotého a díky rozhodnutí polské vlády o zrušení DPH na některé základní potraviny.

Jak se ukazuje, těchto výhodných nákupů využívá v Polsku také zvolený prezident Petr Pavel se svou manželkou Evou. Na internetu kolují videa ukazující, jak společně procházejí polskou tržnici s taškou plnou nákupu.

„Tak to je fakt paráda. Generál vyrazil i s ochrankou ušetřit pár korun do tržnice v Polsku,“ komentuje twitterový diskutér nákupy generála v. v. v polské tržnici Kudowa Zdrój.

Pavlovy zahraniční aktivity si všímá i vývojář a zakladatel Společnosti pro obranu svobody projevu Daniel Vávra. „Generalissimus vyrazil na první státní návštěvu do Polska na tržnici Kudowa Zdrój. S polským prezidentem nakoupili karton cigaret za poloviční cenu než u nás, krabici másla, vkusné tepláky pro první dámu a darem od polského protějšku obdržel lahev Zubrowe a basu piva Tyskie,“ glosuje Vávra.

„Kudowa Zdrój! To je nejlepší způsob k vylepšení vzájemných vztahů, a vůbec si nedělám legraci,“ komentovala naopak pozitivně komentátorka Lucie Sulovská, že Pavlovi tímto způsobem narovnávají zahraniční vztahy.

Když jí bylo v diskusi připomenuto, co si o tom myslí Vávra, svá slova ještě umocnila reakcí. „Mně to naopak připadá úplně skvělý! A jelikož má chalupu v České Čermné, tak je to asi nejbližší otevřený obchod,“ dodala Sulovská.

Na sociální sítí v té souvislosti objevují informace, že se Pavel v polské tržnici objevuje pravidelně. „My informovanější pak víme, že jde o známou tržnici Kudowa Zdrój a natočeno je to přesně z místa, které jsem označil výše na GoogleMaps. Pan generál Pavel tam bývá k vidění celkem často. Jeho žena má totiž chalupu v blízké České Čermné, pouhých 200 metrů od hranic,“ uvádí další ze znalců příhraničního regionu.

Diskutéři se ve velkém přeli, zda je takové počínání zvoleného prezidenta ČR v pořádku. Jedni trvali na tom, že jde o jeho svobodnou volbu a že on se nedopouští ničeho vážného – jiní kritizovali, že takto nejde Čechům příkladem a zároveň ukazuje, že čeští senioři si moc vysoko vyskakovat nemohou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

že je hanba nefackuje, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 19.02.2023 17:06:06

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…