VIDEO Gestapo? Muž bez roušky na zemi, dítě brečí, žena ho chová v náručí. To je Česko

10.03.2021 23:39

Drsný zásah Městské policie v Uherském Hradišti proti muži, který porušoval vládní protiepidemická opatření tím, že si nechránil nos a ústa respirátorem, vzbuzuje v české internetové obci veliké emoce. Především proto, že celému incidentu přihlížel jeho vystresovaný a plačící tříletý syn, kterému přispěchala na pomoc žena z místní pekárny. Na případ upozornil zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště Michal Dvouletý, který v reakci na to podnikne další kroky.

VIDEO Gestapo? Muž bez roušky na zemi, dítě brečí, žena ho chová v náručí. To je Česko
Foto: Repro FB
Popisek: Zákrok městských policistů v Uherském Hradišti proti otci malého dítěte

Hysterický pláč zoufalého tříletého dítěte dnes doslova šokoval lidi v jedné z ulic Uherského Hradiště. Jeho příčinou byl nepřiměřený zásah městských policistů proti jeho otci, který jej vyzvedl z dětského hřiště a vedl kolem čtvrté hodiny odpoledne zpět domů. Muž se měl provinit tím, že neměl nasazený respirátor, jehož nošení nařídila koncem února vláda uvnitř budov i venku v obcích, v blízkosti cizích lidí a na dalších frekventovaných místech.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

„Tati, tati,“ pláče malé dítě, které bezmocně přihlíží, jak se dva policisté snaží zpacifikovat jeho otce na zem a křičí na něj. Nešťastné dítě jen pár centimetrů od nich se pokouší otci pomoct, toho ale jeden z policistů zalehl na záda a druhý mu kroutí ruce, aby jej uvedl v naprostou nehybnost. „Pusťte mě, mám tady dítě,“ snaží se muž policisty přesvědčit, že takové drsné jednání není před zraky dítěte absolutně vhodné.

Dítě se tak v okamžiku ocitá úplně samotné na ulici, jelikož jeho otec byl jediný, kdo mu dělal doprovod. Vystrašeně pak běží k přicházející ženě, pracující v nedalekém pekařství, která si kvůli hluku incidentu všimla.

„Neboj se, neboj se,“ uklidňuje plačícího chlapečka volajícího svou mámu, tento drsný zážitek je pro něj očividně více než stresující. Žena neváhá, zvedá dítě do náručí a odnáší jej do bezpečných prostor pekárny. „Nafilmuj to, nafilmuj to,“ prosí žena dalšího přihlížejícího.

„Prosím, zavolejte státní policii, okamžitě zavolejte státní policii,“ žádá přítomné lidi otec dítěte ležící stále na zemi.

Policisté si dítěte vůbec nevšímají, pouze oznamují muži, že jej odvedou na služebnu, kde prokáže svou totožnost. Ten je ještě na závěr prosí, aby jej pustili, načež svým kolegům přichází pomoct další policejní posila.

Přehnané jednání policistů roztočilo na internetu spirálu silně negativních emocí, především proto, že nikdo z policistů nedbal na pocity osamělého dítěte zadrženého muže.

„Pokud lidé nepoužívají respirátor venku v České republice,“ napsal jeden z facebookových uživatelů ke sdílenému záznamu zásahu policistů.

V šoku je i samotný zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště Michal Dvouletý, který na zásah upozornil. „Jako otec malých dětí a hrdý patriot Uherského Hradiště jsem z tohoto videa absolutně v šoku!“ oznámil, že se svou kritikou se již obrátil jak na velitele městské policie, tak na starostu města.

„A rozhodně to tak nenechám. Policie má dohlížet na dodržování opatření, ale přece je naprosto nenormální takto tvrdě zakročit před zraky malého dítěte. Fakt hrozné,“ doplnil zhrozený Dvouletý.

K případu se vyjádřila na internetu i žena, která se představila jako matka malého syna, kterého podle jejích slov policie ponechala v rukou cizích lidí na ulici i poté, co odvezla jejího manžela na policejní stanici.

„Tak prosím, tohle je můj manžel a tříletý syn, manžel neměl venku roušku. Nebyl agresivní, jen si nechtěl dát roušku. A kdo by se chtěl ptát, kde byla máma, tak pracovala na covid áru a starala se o ventilované pacienty. Manžela odvezli na stanici a syna nechali bez táty na ulici,“ uvedla.

„K tomu se nedá nic napsat. Prázdná ulice. Dítě. Je mi zle. Doufám, že je to nahraná etuda. Nikoli realita. A pokud to je realita, tak se proberme. P.S.: Zásahy musejí být přiměřené,“ vyslovila svůj názor k případu advokátka Jana Zwyrtek Hamplová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…