VIDEO ,,Haj*lové"! Jan Hrušínský o své situaci. Opět mu ujely nervy

12.05.2020 12:17

Ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský s trpkostí v hlase poděkoval Číně za to, že svým počínáním dopustila rozšíření koronaviru z Wu-chanu do celého světa. Prezidentovi Miloši Zemanovi poděkoval za davy čínských turistů, které sliboval a kteří mohli v republice potenciálně šířit virus. A vláda Andreje Babiše (ANO) se jim za dovážku viru ještě poklonila. Zato se Hrušínský netajil tím, že na Číňany pohlíží velmi kriticky. Bez obalu je označil za „haj*ly“.

VIDEO ,,Haj*lové"! Jan Hrušínský o své situaci. Opět mu ujely nervy
Foto: Facebook J. Hrušínského
Popisek: Jan Hrušínský

„Tak se podívejte, jak jednoduše se v roce 2020 škrtají představení. Vezmete fix - a 82 (slovy: osmdesát dva) divadelních představení od 10. března do konce května je zrušeno. Moc Číně děkujeme. A panu prezidentovi za statisíce čínských turistů u nás,“ napsal Hrušínský na sociální síti Facebook.

Anketa

Která TV teď přináší nejlepší zpravodajství? (Ptáme se od 12.5.2020)

9%
67%
14%
hlasovalo: 13643 lidí

A na přiloženém videu ukázal, jak dokáže černý fix řádit v programu divadla. Během pochmurného škrtání označil Číňany za „haj*ly“.

„Jo, Číňani. Ti se nám vyplatili, já jim dám haj*lům,“ pronesl Hrušínský do kamery, když kvůli koronavirové krizi seškrtal celkem 82 od března do května dlouhodobě plánovaných představení. „Ti se nám vyplatili," dodal ještě ironicky. A trpce se zasmál.

Dal jasně najevo, že nechápe, jak se mohla česká vláda v čele s Andrejem Babišem klanět čínské pomoci, kterou jsme si řádně zaplatili, v boji proti viru, který se objevil nejprve v Číně a odtud se rozšířil na téměř všechny kontinenty naší planety.

„Copak k nám asi dovezli, že? Pan prezident i pan premiér jim za to ještě poděkovali. Snad jediní na světě. Pan premiér dokonce osobně děkoval i papundeklovým čínským bednám na Letišti Václava Havla. Celá vláda se těm krabicím přijela na letiště poklonit. A červený svetr dokonce svolal o naší vděčnosti Číně tiskovou konferenci. Myslím, že nikde na světě takového premiéra, takového prezidenta a takovou vládu nemají.“ napsal.

Anketa

Je prezident Zeman vlastizrádce?

5%
95%
hlasovalo: 17967 lidí

Příznivce Divadla Na Jezerce v diskusi pod svým příspěvkem ujistil, že momentálně zrušená představení uvidí hned, jak to bude možné.

Od svých spoluobčanů se dočkal podpory. Mimo jiné se Hrušínského ptali, zda by nemohl uspořádat představení pod širým nebem.

Jan Hrušínský poslal vzkaz Číňanům

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…