VIDEO Jan Kraus nastoupil na obrazovku a pohovořil o Zemanovi s Konvičkou

01.09.2016 8:15

Moderátor Jan Kraus se po prázdninové přestávce vrátil na prkna divadla Archa, kde natáčí diskuzní pořad nesoucí jeho jméno – Show Jana Krause. Formát zůstal nezměněn, a tak se moderátor na úvod jal glosovat aktuální dění. A jak již bývá jeho zvykem, nijak při tom nešetřil hradní osazenstvo a tentokrát ani protiislámského aktivistu Martina Konvičku.

VIDEO Jan Kraus nastoupil na obrazovku a pohovořil o Zemanovi s Konvičkou
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Kraus hned zkraje oznámil, že uposlechl výzvu prezidenta Miloše Zemana a během prázdnin se vyzbrojil. „Dal jsem do toho poměrně dost peněz, takže jsem si udělal takové kulometné hnízdo. Samozřejmě ne takovou parádu, jakou udělal Konvička na Staromáku. Zase tak daleko ještě nejsem,“ ujistil přítomné moderátor, aby poněkud pichlavě podotkl, že protiislámský aktivista měl kliku, že svoji show znázorňující okupaci Prahy takzvaným Islámským státem udělal v Česku. „Kdyby to udělal v jakémkoliv západoevropském městě, upálili by mu hlavu. Ale u nás je policie taková tuhá,“ posteskl si.

„Druhá věc je, znáte pohádku o pasáčku vepřů? Když opravdu přijde terorista, budou všichni říkat: Zase Konvička blbne,“ poukázal Kraus na nebezpečí plynoucí z aktivistova představení, které vyděsilo turisty a dostalo Česko na stránky řady zahraničních médií.

Moderátor následně podotkl, že je sice vyzbrojený, akorát ale neví proti komu. „Já sleduju ty stavy uprchlíků, jak nám přibývaj. Oni přibývaj, neměli jsme nic a teď už jich je tady dvanáct. A stojí to prachy, jsem koukal. Patnáct tisíc jeden měsíčně, čili za rok sto osmdesát tisíc,“ ironicky konstatoval Kraus.

Zato úředníci se prý množí jako houby po dešti. „Těch přibylo třináct tisíc. Ale to nevadí, ti jsou naši, že jo. To si rádi zaplatíme, to jsme my,“ sarkasticky zahlásil moderátor.

reklama

autor: luš

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…