VIDEO Kyselé ksichty v europarlamentu. Banda! Komisař, kterého nikdo nezvolil, má drzost mluvit o „demokracii“, pálil Nigel Farage

15.09.2018 20:55

Evropský parlament odhlasoval ve středu 12. září usnesení doporučující Evropské komisi zahájit disciplinární řízení proti členskému státu Evropské unie. Jde o Maďarsko a možným trestem je odebrání Maďarsku hlasovacího práva v EU. Bývalý vůdce Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP)  a eurosposlanec Nigel Farage se v Evropském parlamentu zase pořádně rozjel a vystoupil s proslovem plným emocí, v němž se postavil za maďarského premiéra Viktora Orbána. Video zveřejnil na svých facebookových stránkách Středoevropan.cz.

VIDEO Kyselé ksichty v europarlamentu. Banda! Komisař, kterého nikdo nezvolil, má drzost mluvit o „demokracii“, pálil Nigel Farage
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na konferenci Akce D.O.S.T. vystoupil i europoslanec Nigel Farage

„Pane Orbáne, díky bohu, že existuje alespoň jeden evropský vůdce připravený se postavit za své principy, svůj národ, svou kulturu a svůj lid,“ nešetřil hned v úvodu slovy uznání pro maďarského premiéra europoslanec Nigel Farage, který byl doslova zhrozen z toho, jak drastické šikaně teď musí Orbán čelit.

Následně zdůraznil, že hlasování o postihu Maďarska považuje za soudní frašku. „Banda politických neentit tu zvedá prst a kříčí, vyžívá se ve své odpolední nenávisti. A hlavní žalobce – komisař pocházející z nevolené vlády, on má tu drzost vás poučovat o demokracii,“ stavěl se již značně rozčilený a výrazně gestikulující Farage na Orbánovu stranu, načež v europarlamentu sklidil jak potlesk, tak znechucené nesouhlasné výrazy některých jeho členů.

Poté se obrátil k maďarskému premiérovi s vysvětlením, co přesně se teď vlastně děje. „Pane Orbáne, oni jen zmodernizovali Brežněvovu doktrínu o omezené suverenitě,“ zdůraznil a promluvil i k ostatním členům Evropského parlamentu, že nemá smysl předstírat, že v této unii je nezávislý a že rozhoduje o své zemi, a článek 7 je metoda tohoto procesu.

„Chtějí vás připravit o hlasovací práva a přestat vám poskytovat evropskou podporu,“ obrátil se zpět k Orbánovi s tím, že to vše vlastně jen z toho důvodu, že má troufalost postavit se americkému miliardáři maďarského původu George Sorosovi. „Člověku, který nasypal patnáct miliard dolarů po celém světě, aby se pokusil podlomit národní státy a zbavil se tradičních forem demokracie,“ burcoval Farage, jehož slovům Orbán s vážnou tváří souhlasně přikyvoval.

Farage poukázal také na to, že Soros v Maďarsku utrácí peníze, aby propagoval ilegální imigraci do Orbánovy země. Farage vyjádřil svůj souhlas s tím, že se proti nečemu takovému Orbán postavil a zamezil tomu. „Kéž bychom všichni udělali to samé!“ zvolal.

„Pane Orbáne, tvrdíte, že chcete zůstat členy Evropské unie. Ale oni dnes urazili nejen vaši zemi, i vás dnes urazili,“ kladl mu na srdce europoslanec Farage a dal mu důrazné doporučení, že nastal čas být logičtější. „Připojte se ke klubu ‚brexit‘, bude se vám to líbit!“ řekl na závěr, čímž maďarského premiéra poprvé přiměl k úsměvu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…