VIDEO Láska zvítězí. Hřib, Hilšer, Přibáň z trabantu a spousta umělců podporují „neřízenou střelu demokracie“

28.09.2020 18:05

Senátor Václav Láska (SEN 21) před nadcházejícími volbami mobilizuje své podporovatele, aby mu opět vhodili svůj hlas. Na videu, které doufá, že „Láska zvítězí“, se s podporou končícímu senátorovi vytasila mnohá zvučná jména v politice i v kultuře. Podporu senátorovi přislíbili pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti), principál Jan Hrušínský, cestovatel Dan Přibáň či neúspěšní kandidáti na prezidenta Marek Hilšer a Michal Horáček. O jeden hlas již však Láska nadobro přišel.

VIDEO Láska zvítězí. Hřib, Hilšer, Přibáň z trabantu a spousta umělců podporují „neřízenou střelu demokracie“
Foto: Repro Facebook Milion chvilek pro demokracii
Popisek: Václav Láska (SEN 21) na Staroměstském náměstí

Anketa

Vykonává prezident Zeman svůj úřad dobře, pokud jde o rok 2020?

82%
18%
hlasovalo: 11774 lidí
„Láska zvítězí,“ započne na krátkém videu předávání jakési štafety v podobě hranatého srdce politik a spisovatel Petr Pithart. „Láska spojuje,“ vyjeví poté dokumentaristka Olga Sommerová (LES) a srdce zamíří do ruky pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi, podle kterého senátor Láska „chrání“.

Hřib po vyřčení hesla srdce rozmáchne rukou a místo předávání srdce odhazuje ze záběru, aby jej na tom dalším s koncentrovaným výrazem pevně uchopil neúspěšný prezidentský kandidát a textař Michal Horáček. „Láska bojuje,“ zazní od něho.

A v tom se na scéně objeví další známá osobnost, v návaznosti na kterou se výrok Sommerové o tom, že „Láska spojuje“, jeví jako příznačný. Je to totiž další z neúspěšných prezidentských kandidátů, jímž je nynější Láskův senátorský kolega Marek Hilšer. Podle něj se „Láska nebojí“.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Následuje herečka Michaela Badinková, podle které Láska „pomáhá“, a zemědělec Daniel Pitek se slovy: „Láska nezradí.“

Připojí se i cestovatel Dan Přibáň a s vysmátým výrazem pronáší: „Láska odhaluje.“ Pak Přibáň obrátí oči vzhůru a srdce zdvihá nad hlavu, kde už mu jej z rukou na záběru někdo urychleně odebírá.

Pak se už spot přesouvá k Divadlu Na Jezerce, aby se senátorského srdce mohl chopit principál Jan Hrušínský, podle něhož „Láska tvoří“. A míří do lesa, kde jej již pevně svírá senátorova choť, jež pronáší, že „Láska tvoří“, po čemž sám Láska vyzývá k účasti u voleb.

Láska připomenul, že se stal senátorem díky hlasům od lidí v Řeporyjích a na Praze 5 a 13. „Nebáli jste se dát důvěru nepříliš známému právníkovi s pověstí neřízené střely. Šest let dělám vše pro to, abyste své volby nelitovali. Úsměvy, které mi dnes na ulicích věnujete, jsou snad dobrým znamením, že se mi to povedlo. A že mi po šesti letech práce vysloví podporu tolik osobností, kterých si velmi vážím, svědčí o tom, že jsem mandát senátora vykonával poctivě a odvážně,“ napsal k videu.

„Stále jsem střela, kterou nikdo nemůže řídit. Střela, která ale stále letí jedním stejným směrem: vstříc obraně vašich práv, spravedlnosti, svobody a demokracie,“ tvrdí o sobě Senátor.

Láska, kandidující za koalici SEN 21, KDU-ČSL, LES, Piráty a Zelené, má tentokrát ve svém volebním obvodě skutečně silnou konkurenci. Strany TOP 09, ODS, SNK ED a hnutí STAN totiž Láskovi do souboje přichystaly ředitele knihovny Václava Havla Michaela Žantovského a ČSSD s podporou hnutí ANO zase ředitele FN Motol Miloslava Ludvíka.

Právě Ludvík již má alespoň jednoho voliče zcela jistého – nepřímo jej totiž podpořil prezident Miloš Zeman v nedělním rozhovoru pro Frekvenci 1. V něm prezident uvedl, že se chystá vhodit hlas „úspěšnému řediteli velké nemocnice“.

Od Zemana však Láska zřejmě hlas příliš neočekával, jelikož jako senátor právě on v minulém roce stál za ústavní žalobou, která Zemana vinila ve 24 žalobních skutcích. Ta i přes souhlasné stanovisko horní komory ztroskotala na odmítavém postoji Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…