VIDEO Na internetu se objevilo posmrtné video jednoho z teroristů

11.01.2015 18:10

Na internetu se dnes objevilo video, na kterém se muž podobný teroristovi Amedymu Coulibalymu hlásí ke čtvrteční vraždě pařížské policistky a k příslušnosti k Islámskému státu. Oznámila to agentura AFP. Francouzská policie Coulibalyho zastřelila v pátek, stejně jako na jiném místě další dva teroristy.

VIDEO Na internetu se objevilo posmrtné video jednoho z teroristů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před francouzskou ambasádou v Praze se sešli lidé k uctění památky zavražděných karikaturistů z týdeníku Charlie Hebdo. Je suis Charlie!

Snímek v délce pěti minut a 7 vteřin byl velmi rychle stažen ze serveru Dailymotion, pravost se mezitím podle AFP nepodařilo ověřit. Nejmenovaný policejní zdroj však agentuře Reuters sdělil, že bezpochyby šlo o Coulibalyho. Na videu vybízí francouzské muslimy, aby následovali jeho příkladu. Vyjadřuje také věrnost vůdci Islámského státu Abú Bakrovi Bagdádímu.

Muž hovořící na kameru říká, že je „proti policii", zatímco doprovodný text praví, že hovoří Amedy Coulibaly, a dodává, že ve čtvrtek zabil policistku na pařížském předměstí Montrouge a že v pátek napadl židovské lahůdkářství na východě Paříže.

Hovořící muž pak dodává, že své počínání synchronizoval se středečním útokem na pařížské sídlo satirického časopisu Charlie Hebdo, kde islamisté Chérif a Said Kouachiovi zabili 12 lidí.

Coulibaly usmrtil čtyři lidi v židovském lahůdkářství, kde také držel několik hodin 15 osob jako rukojmí, než jej policisté zabili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

8:32 Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

Ve Velké Británii došlo podle serveru The Telegraph k zásadnímu průlomu, co se týče odškodňování lid…