VIDEO Okamura odhalil, co by provedl s ČT

12.10.2017 6:51

Předseda SPD Tomio Okamura se domnívá, že veřejnoprávní Českou televizi je možné odpolitizovat jenom tím, že bude zestátněna. Uvedl to v rozhovoru pro server ČeskáMédia.cz.

VIDEO Okamura odhalil, co by provedl s ČT
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Úvodem se Okamura vyjádřil k mainstreamovým médiím. Ta jsou podle něj probruselská, proimigrační a proislámská. „Nemají rádi přímou demokracii. Považují se za elity. V těch médiích mě nevidíte, protože zastávám jiné názory než oni. Nedemokraticky ovlivňují mínění voličů. Mají fašizující tendence, kdy názorový oponent s nepohodlnými názory je umlčován a dehonestován,“ zmínil Okamura. A netajil se ani názorem, že podle něj tady panuje cenzura. 

Strana SPD je podle jeho slov ostrakizována v médiích. „Ale mnozí lidé už zjistili, že to není pravda,“ poukázal Okamura na sílu sociálních sítí. „Média si myslela, že když nás budou ignorovat, tak nás zničí. Ale lidé nás začali vyhledávat přes sociální sítě a udělali si o nás vlastní obrázek. Podařilo se nám tak informovat o našich současných názorech,“ pochvaluje si Okamura to, že statisíce lidí dostává prostřednictvím sociálních sítí necenzurované informace.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Podotkl, že ví o situaci, kdy radní pro rozhlasové a televizní vysílání nyní poslali stížnost na televizi Barrandov, že je v ní často. Byl totiž pozván do předvolebního vysílání. „To je zajímavé, že za celé čtyři roky neposlali stížnost třeba na ČT, Primu nebo Novu, že tam Okamura není vůbec. To nikomu nevadilo,“ rozlítil se. 

Své pak Okamura také řekl k veřejnoprávním médiím a jejich politizaci, kdy podle něj jsou to loutky v rukách politiků. On sám by odpolitizování chtěl řešit zrušením koncesionářských poplatků a zestátněním České televize i Českého rozhlasu. Neopomněl také uvést, že jeho strana SPD by chtěla zavést přímou volbu ředitele České televize. 

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…