VIDEO Peszynski s přáteli křičí kvůli Ondráčkovi poslancům pod okny. Lidé z TOP 09 ještě přikládají pod kotel

19.12.2017 20:44

Sněmovní komisi pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů povede Zdeněk Ondráček z KSČM. Rozhodli o tom v úterý odpoledne poslanci ve druhém kole tajné volby. Někteří poslanci volbu komunisty zpochybňují a požaduji novou volbu. Mezitím se před Poslaneckou sněmovnou shromáždila skupina demonstrantů, ve které velmi aktivně vystupoval známý aktivista tzv. „pražského majdanu“.

VIDEO Peszynski s přáteli křičí kvůli Ondráčkovi poslancům pod okny. Lidé z TOP 09 ještě přikládají pod kotel
Foto: ksm.cz
Popisek: Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček

Proti zvolení poslance Ondráčka z KSČM do čela komise pro kontrolu GIBS se postavila pravicová opozice. Mezi protestujícími byl kromě Miroslava Kalouska, Petra Gazdíka nebo Dominika Feriho i bývalý ministr zemědělství za KDU-ČSL Marian Jurečka, jenž začal hnutí ANO, které přispělo k Ondráčkovu zvolení, ironicky gratulovat ke ztrátě posledních zbytků důstojnosti.

Před Poslaneckou sněmovnou se ve večerních hodinách sešly desítky demonstrantů, kteří protestovali proti zvolení poslance Ondráčka do čela komise. Nechyběly tam transparenty s nápisem „Obušku z pytle ven“, kterým demonstrující nejspíše naráželi na skutečnost, že Ondráček byl před listopadem 1989 členem pohotovostního pluku SNB, kde se podílel na potlačování demonstrací proti režimu.

Redaktor ParlamentníchListů.cz náhodou zaznamenal aktivitu této protestující skupiny přímo pod sněmovními okny. Velmi agilně ve skupině vystupoval Tomasz Peszynski, známý aktivista hnutí „pražský majdan“, který s ukrajinskou vlajkou patří v posledních letech ke koloritu pražských demonstrací. Ten nyní působil dojmem, že celou akci organizuje.

V sobotu Peszynski s ukrajinskou vlajkou hlučel pod okny mezinárodní konference pořádané SPD

V úterý Peszynski demonstranty před parlament, respektive na přilehlé Malostranské náměstí, prokazatelně svolával.

Později však tvrdil, že se lidé shromažďují „spontánně“. 

Podle redaktora ParlamentníchListů.cz i na místě působil dojmem, že je hlavním organizátorem akce. Z té také zásoboval svůj facebookový profil množstvím videozáznamů.

Účastnící demonstrace vybízeli poslance, aby sebral odvahu a přišel mezi ně, když je platí. Úsměvy na rtech vykouzlila otázka jednoho z demonstrujících, když směrem k Poslanecké sněmovně položil otázku „kolik máte píchačku“.

Mezi pískotem byly slyšet i pokřiky jako „hanba“ a „styďte se“. A nechyběly ani vykříky jednotlivců na adresu novopečeného premiéra Andreje Babiše „premiér kriminálník“ nebo „Babiše do koše“.

Akci před Poslaneckou sněmovnou přihlíželi nejen parlamentní zpravodajové médií, ale třeba také pracovníci aparátu jednotlivých stran. Informaci o demonstraci nadšeně šířil například Ondřej Jakob z TOP 09, který demonstranty chválil, je prý dobře, že se lidé ozývají. Záběry přinesl například i web Forum24.cz Pavla Šafra.

Přidala se i první místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová.

 

reklama

autor: nab

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…