VIDEO Prymula přepaden. Vakcinace dětí? Začala mela

17.07.2021 10:15

Někdejší reportérka a dnes aktivistka na plný úvazek Jana Peterková pokračuje ve svém tažení proti covidovým restrikcím a proti očkování. Tentokrát se rozhodla zúčtovat s exministrem zdravotnictví Romanem Prymulou, kterého přepadla u jedné z restaurací v centru Prahy. Prymula v první minutě zachoval klid, ale když Peterková odmítla zastavit palbu otázek, pousmál se nad ní. Podívejte se sami.

VIDEO Prymula přepaden. Vakcinace dětí? Začala mela
Foto: Repro Twitter @profesorPrymula
Popisek: Roman Prymula je zděšen z nedodržování opatření

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí
„Pane Prymula, chci se zeptat, kdy zastavíte očkování těch dětí? Já si myslím, že pro děti není absolutně možné,“ vypálila aktivistka na Prymulu, který seděl u jednoho z restauračních stolečků v pražském podloubí.

Exministr však zachoval klid a vsedě u zahradního stolečku reagoval věcně a s rozvahou. Zdůraznil, že již jsou k dispozici studie, podle kterých lze očkovat děti.

„A kde máte ty studie?“ pokračovala v tlaku na Prymulu Peterková. „Kde máte nějakou studii, že to nepoškodí jejich zdraví?“

Prymula opět s rozvahou odvětil, že takové studie už k dispozici má.

Peterková kontrovala, že podle informací zdravotního výboru ve Sněmovně se plánuje očkování dětí od šesti let.

„Já to neplánuju, to se zeptejte jich,“ pokračoval klidně.

„A jaký je teda váš názor na to?“ nechtěla Peterková dopřát Prymulovi ani chvilku oddechu.

„Nemusíte mě otravovat,“ začal se zlobit Prymula. A doporučil Peterkové, aby si sama nastudovala dostupné materiály, když chce načerpat informace. Kdyby věnovala více času studiu relevantních informací, zjistila by, že studie proběhly. Peterková oponovala, že vlastně všichni Češi jsou pokusnými králíky.

„Paní Králíková, běžte někam,“ odvětil na to Prymula.

„Takže já jsem pro vás paní Králíková,“ rozčílila se na to konto Peterková.

A do Prymuly se pustila s novou vervou. Chtěla vědět, zda je podle exministra v pořádku, když se děti ve školách testovaly bez dozoru zdravotníků.

V tu chvíli už Prymula naznačil, že má jednání, a že je od Peterkové poněkud nezdvořilé, když toto jednání ruší. „A vy jste zdvořilá?“ zeptal se. „Já taky nechci bejt nezdvořilej.“

„Já, když se moje dítě testuje ve škole a není u toho žádnej zdravotník… Mně to přijde dost nezdvořilý. Když volám na Ministerstvo školství, tak se odkážou na Ministerstvo zdravotnictví. Když byl pan Prymula ministrem, tak já jsem se k němu snažila objednat čtvrt roku, mrzli jsme venku před ministerstvem, psali jsme memoranda,“ rozjela se Peterková.

„Já jsem nebyl ministrem tři měsíce,“ smál se Prymula.

A tím pro něj debata s Peterkovou skončila.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…