VIDEO Putin je válka, Putin je smrt, rozbalili v Moskvě transparent. Moc dlouho si to ale neužili

06.03.2017 7:45

V Moskvě byli zadrženi tři aktivisté, kteří se provinili tím, že na jednom z mostů nedaleko centra města vyvěsili transparent s nápisem „Putin je válka, Putin je smrt“. O incidentu informuje server Meduza.

VIDEO Putin je válka, Putin je smrt, rozbalili v Moskvě transparent. Moc dlouho si to ale neužili
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Rudé náměstní v noci

K incidentu došlo v neděli 5. března a zadrženi byli aktivisté Ekaterina Ryžova, Nikolaj Igrokov a Pavel Kuzněcov. Se všemi z nich byl sepsán protokol o „narušení ustanoveného pořádku organizací nebo provedením veřejné události“, což je v rozporu s platnou ruskou legislativou.

Aktivisté se ani nedostali k tomu, aby transparent řádně vyvěsili, jelikož se na místě během několika minut objevila ruská policie.

Všichni tři aktivisté byli podle informací dostupných na serveru Meduza zadrženi na různých akcích v Moskvě již v minulosti.

Za stejné „narušení veřejného pořádku“ byl v minulosti odsouzen pouze jeden aktivista – Ildar Dadin, který byl nakonec v únoru letošního rok Nejvyšším soudem zbaven všech obvinění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…