VIDEO Radost a ovace pro Marine Le Penovou: Dosáhla historického úspěchu

18.06.2017 22:00

Marine Le Penová poprvé v dějinách získala poslanecké křeslo ve francouzském Národním shromáždění. Jakkoliv ve francouzských parlamentních volbách drtivě zvítězilo hnutí Republika na pochodu současného prezidenta Macrona, za relativní úspěch může hlasování považovat i Le Penová, informuje agentura Reuters.

VIDEO Radost a ovace pro Marine Le Penovou: Dosáhla historického úspěchu
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: Marine Le Penová

„Jsme jediná síla odporu proti rozřeďování Francie, jejího modelu společnosti a její identity,“ sdělila Le Penová ve svém domovském městě, v severofrancouzském Henin-Beamontu. Právě ze severu Francie, trpícím vysokou nezaměstnaností kvůli útlumu průmyslové výroby, bude všech přinejmenším šest zástupců Národní fronty ve francouzském parlamentu. Doposud měla FN v Národním shromáždění jen dva poslance. Volební systém ve Francii Le Penovou silně znevýhodňuje: Jakkoliv má její strana masovou podporu, díky většinové povaze hlasování se na místa poslanců prosazuje jen velmi těžko.
 
„Budeme bojovat vší naší silou proti škodlivým plánům vlády, která je na svém místě jen proto, aby zaváděla to, co jí pošlou z Bruselu,“ řekla Le Penová dále v projevu, který doprovázely radostné ovace publika.

Anketa

Je vám líto Bohuslava Sobotky?

4%
96%
hlasovalo: 16011 lidí
 
Poslancem se podle sdělení francouzského ministerstva vnitra stal i Louis Aliot, životní partner Le Penové.
 
Naopak ve volbách propadl viceprezident Národní fronty Florian Fillipot, považovaný za pravou ruku Le Penové, který byl poslední dobou ve sporu s částí strany, pokud šlo o evropskou strategii.

Neotřesitelným vítězem francouzských parlamentních voleb se podle prvních výsledků stává prezident Emmanuel Macron. Podle belgické televize RTBF získalo jeho hnutí v dnešním druhém kole 458 až 468 křesel z celkových 577.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nep

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…