VIDEO Tolik umělců! Sednete si na zadek? Milion chvilek nahrál píseň. S výhrůžkou Zemanovi s Babišem

05.11.2019 10:00

Milion chvilek pro demokracii jde do boje! Aktivisté vydali nové hudební video, na kterém vás řada celebrit zkusí přesvědčit, že má cenu jít 16. listopadu protestovat na Letnou proti Zemanovi s Babišem. Zejména text vás určitě bude zajímat, padlo mnoho tvrdých slov a také tvrdá výhrůžka: „Buďte rádi, že to neřešíme jako kdysi,“ uslyšíte od nespokojených celebrit.

VIDEO Tolik umělců! Sednete si na zadek? Milion chvilek nahrál píseň. S výhrůžkou Zemanovi s Babišem
Foto: Repro Facebook
Popisek: Zpěvačka Bára Basiková

Anketa

Uvažujete o účasti na demonstraci Milionu chvilek pro demokracii na pražské Letné?

5%
95%
hlasovalo: 26944 lidí
„Teď vážně nemůžem to vzdát, když můžou okrádat a lhát, dál budem protestovat,“ zní úvodní slova ve videoklipu, který zveřejnil Milion chvilek pro demokracii na Facebooku. Hudební podkres je doprovázen plejádou celebrit, které na obrazovce dávají najevo svůj nesouhlas se současnou politickou situací v Česku jednoduchým, ale rezolutním „ne“. „Přijďte říct 16. listopadu na Letnou své NE tomu, co tu předvádí ANO. Je důležité nemlčet,“ burcuje Milion chvilek své příznivce v popisku pod videem.

A koho na videu uvidíte? Například operní pěvkyni Dagmar Peckovou, režiséra a zpěváka Ondřeje Havelku, zpěvačku Martu Jandovou, herečku Báru Hrzánovou, herce a režiséra Ivana Trojana a mnohé další. Celým videoklipem pak provází rap mladého hudebníka Josefa Galena a zpěv Báry Basikové. 

Videoklip je postaven na řadě celebrit, které občanům chtějí vyslat jasný vzkaz, mnohdy i s pomocí transparentů. „Blaničtí rytíři na Hrad,“ stojí na papíru, který před sebou drží zpěvačka Marta Jandová. „Prej bude líp, roky to slibujou, politika je show, nejvíc hlasů dostanou, když šokujou,“ začíná písnička.

Operní pěvkyně Dagmar Pecková drží transparent s nápisem „Mandát není vše“. „Momentálně na nás kašlou, pod sebe hrabou, hrajou levou, na poctivý lidi padá depka. Tam, kde bory šuměly, teď roste řepka. Chceme spravedlnost, která není slepá a křehká,“ pokračuje písnička. Evidentní kritika poměrů v Česku pod správou Andreje Babiše.

„O tom si můžem nechat tak akorát zdát, oni mají ten svůj mandát a nechtějí ho složit,“ rapuje Josef Galen. „Měli by nám sloužit, ale kradou, dobře uměj jenom lhát. Rychle s nima tam, kde už na ně čeká Rath,“ pokračuje mladý hudebník a dává tak najevo, kam by nejraději Babiše poslal.

„Tohle nemůžeme vzdát, to nejde. My tady nechcem lháře, ne. Vy dva, projeli jste to u nás na plný čáře,“ dodává na adresu Zemana s Babišem Galen.

Pak přichází na řadu refrén a v něm Bára Basiková. „Pýcha předchází pád, teď vážně nemůžem to vzdát, když můžou okrádat a lhát, dál budeme protestovat,“ zazní mimo jiné v jejím partu.

Videoklip je protkán také řadou různých odkazů, například na zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana. Z toho si v klipu utahují pomocí aktéra, držícího v ruce ceduli „Game Ovar“ a parodujícího prezidentovu mimiku.

A písnička dál pokračuje: „My se nevzdáme, hlasy nemáme, jen když jsou volby, chceme nezávislý státní zástupce a soudy,“ burácí Galen.

A pak přijdou hodně ostrá slova, asi nejsilnější moment skladby. „Už žádný kompromisy, natož abolici, říkám ne právní demolici! Chcem, aby Zeman odstoupil a Babiš podal demisi, buďte rádi, že to neřešíme jako kdysi,“ pohrozil Galen do kamery.

Závěrem klipu můžete opět vidět celou plejádu celebrit, které se na klipu podílely, včetně Báry Hrzánové držící transparent s nápisem „Nechceme lháře“. Klip končí upomínkou divákům, aby se 16. listopadu připojili k demonstraci. „Naše peníze. Dotace z Bruselu. Končej v tom jejich tunelu. Tak se sejdeme na Letný. 16. listopadu,“ zní slova. V jednom z posledních záběrů pak umělci stojí ve skupině za Ivanem Trojanem, který drží transparent „Mluvme spolu“. Jde tedy nejspíše o výzvu k celospolečenskému dialogu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…