VIDEO Tomáš Klus složil píseň: Babiš? Varoval jsem vás! Jsme v p*deli

24.10.2020 11:34

Zpěvákovi Tomáši Klusovi došla trpělivost s vývojem v Česku. Své politické názory vyjadřuje v novém hudebním počinu s názvem Lockdown, v němž reaguje nejen na současnou koronavirovou krizi. A pořádně se opírá do členů vlády: „Andy, to je břídil. Jste parta neschopnejch šméček?“ deklamuje ve svém novém songu.

VIDEO Tomáš Klus složil píseň: Babiš? Varoval jsem vás! Jsme v p*deli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Klus

Anketa

Prymula byl přistižen v zavřené restauraci. Má Babišova vláda odstoupit?

17%
83%
hlasovalo: 25799 lidí
Mnohé Klus překvapil i tím, že píseň je ve zcela jiném žánru, než jsou u zpěváka jeho posluchači běžně zvyklí. Zpěvák zde sází na tvrdší podání a rapování.

Klus se v songu pouští především do vlády pro její chaotičnost a nejednotnost při postupu v boji proti šíření koronaviru. „Odvolá co odvolal, slibuje co slíbil. Milionkrát dokola. Andy, to je břídil,“ bere si Klus v úvodu písně na mušku předsedu vlády Andreje Babiše.

„Lockdown, lockdown, zastavit stát, jste parta neschopnejch šméček, kéž z vašich řad ten, co krad velké Themis neuteče,“ nebere si zpěvák servítky vůči kabinetu. „Straky, co do strakovky chodí jenom kafrat názory, které tvoří veřejné průzkumy, to se to vládne, když je za prdelí Mafra, i tomu, kdo vládnout neumí,“ Klus „zpívá“ dál.

„Jenom lži, sliby, hesla, finty, píárka, dluhy, dluhy, dluhy, dluhy – rozhádaný lidi. Prázdný gesta, random slova – polibky pro Marka,“ zní text písně. „Kdo by se nevyděsil v sevření hada. Kdo by se nebál, když ho líbá boss. Vládne nám ten, kdo se neovlád. Jaká nás asi čeká budoucnost,“ pěje Klus.

„Hej králi zmatku nejsme stádo z agrostatku. Měl jsi nás vést, ne šéfovat. Na cestě ke dnu jsi našel zkratku. Hnojiva náruč doslova,“ vzkazuje následně premiérovi skrze svůj song.

Na svém facebooku Klus později děkoval svým fanouškům za to, jak velký úspěch jeho nová píseň Lockdown sklízí, a přiblížil, co bylo jejím hlavním účelem. „Přijali jste jí veskrze s pochopením. A pro ty z vás, kteří dávají prostor spekulacím typu ‚co tím chce básník říct‘, točím tohle video,“ říká.

Anketa

Podporujete omezení volného pohybu a uzavření obchodů?

68%
32%
hlasovalo: 24314 lidí

Lockdown prý není výkřik proti vládním opatřením. „Je výkřikem proti vládě, která je sestavena především s ohledem na loajalitu vůči velkému šéfovi a já jsem přesvědčen, že taková vláda ve výzvě zvané covid nemá šanci obstát,“ ponaučuje Klus.

„Kritická doba obnažuje charaktery a ukazuje, že lidé, kteří nám vládnou, úplně charakterní nejsou,“ mudruje Klus, prý potřebujeme především „lídry, kteří budou společnost spojovat“. „Nikoli vůdce, pro které je daleko důležitější fakt, že vedou, než skutečnost, kam nás vedou,“ míní.

Připomněl, že před Andrejem Babišem varoval už v době, když vstupoval do politiky. „Varoval jsem před ním, když do svého portfolia přijal mediální dům, čímž u náš končila jakákoli možnost férové politické soutěže,“ podotýká.

A varuje před ním i teď: „Protože způsob, jakým komunikuje a jakým chaotizuje naší společnost, nám nesvědčí. Nesvědčí nám z hlediska morálky a z hlediska zachování zdraví, jak toho duševního, tak toho fyzického,“ domnívá se Klus.

„Chci vám říct, že jsem naprosto přesvědčen o tom, že tuhle situaci zvládneme, když navážeme na tu solidární vlnu, která z nás udělala hvězdy první covidové vlny. Věřím, že když se budeme aktivně podílet na tom, co se tu teď děje, tedy že budeme dodržovat vládní opatření, budeme si pomáhat a budeme bdělí k informacím a budeme je ověřovat z různých zdrojů, tak se potvrdí má víra v to, že jsme sice malý národ, ale jsme bez výhrady národ velkých lidí,“ připomíná, jaká je „jeho víra“.

„Věřím v nás, přátelé, a buďme spolu.“ Tak pravil Klus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…