VIDEO Tu máš přes tlamu, když fandíš Trumpovi. Na předávání Oskarů se odehrála věc, kterou TV nevysílala

27.02.2017 8:32

Vyhlašování filmových Oscarů opět ukázalo, jak hluboká názorová propast zeje mezi americkým prezidentem Donaldem Trumpem a většinou hollywoodských hvězd. Prezident se stal prakticky hlavním tématem události, která byla „okořeněna“ i útokem na Trumpovy příznivce.

VIDEO Tu máš přes tlamu, když fandíš Trumpovi. Na předávání Oskarů se odehrála věc, kterou TV nevysílala
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Trumpovi dávali  v minulých měsících největší filmové hvězdy dostatečně najevo, co si o něm myslí. Velkou kritiku sklidil od Meryl Streepové, Roberta de Niro či Ashton Kutcher. Bílý dům avizoval, že Trump se na předávání Oscarů dívat nebude a nejspíš udělal dobře. Asi nikdy v novodobé historii nedostala tato slavnostní událost tak politický nádech a dlouho si hollywoodské hvězdy tak nenotovaly v kritice hlavy státu.

Ale ještě před břitkou satirou i drsně míněnou kritikou z pódia poznali „spravedlivý hněv lepších lidí“ samotní příznivci Trumpa. Jak ukazuje krátké video, „uvědomělejší“ část Ameriky v předvečer vyhlašování Oscarů reprezentovaly dvě křehce vypadající asi šestnáctileté dívky. Nejprve zuřivě diskutovaly s příznivci Donalda Trump a poté nevydržely pohled na jejich transparenty a jedna z nich se je jala v návalu emocí ničit.

 

Blonďatá aktivistka nejprve zničila transparent a pak se divoce vrhla i na samotnou o hlavu vyšší aktivistku. Její kamarádka kolem sebe rovněž šermovala rukama a vykřikovala cosi o děvkách. Zasáhnout nakonec musel policista, který blonďatého andílka musel zpacifikovat pomocí donucovacích prostředků. Zatímco blonďatá dívka byla odklizena ze scény, její kamarádka pokračovala ve svém emotivním vystoupení, kde nejfrekventovanějším slovem bylo slovo „děvka“.

Slavnostní udílení Oscarů zpolitizoval zejména jeho moderátor Jimmy Kimmel, který z rukávu doslova sypal narážky na Trumpův zákaz přijímání migrantů a občanů sedmi muslimských zemí. „Jsem rád, že vám naše bezpečnostní služby umožnily vstoupit do země,“ hovořil Kimmel k francouzské herečce Isabelle Huppertové a neodpustil si ani narážku na prezidentův tweet, ve kterém označil Meryl Streepovou za „přeceňovanou herečku“.

Anketa

Chcete, aby byl Radovan Krejčíř vydán do ČR?

hlasovalo: 3952 lidí

Zpátky se však nedrželi ani zahraniční režiséři a herci. Vítěz v kategorii „nejlepší zahraniční film“, íránský režisér Asghar Farhadi se dokonce slavnostní události ani nezúčastnil, aby tak vyjádřil solidaritu s občany sedmi muslimských zemí, kteří mají dočasně vstup do Spojených států zapovězen. „Moje nepřítomnost je vyjádřením solidarity k lidem mé a dalších šesti zemí, kterým nehumánní zákony zakazují vstup do této země,“ uvedl režisér ve svém prohlášení.

Servítky si nebrala ani hlavní postava úspěšného seriálu „Mozart in the Jungle“ Gael García Bernal, který připomněl své mexické kořeny. „Jako občan Mexika i jako migrant a lidská bytost jsem proti jakémukoli stavění zdí, které by nás měly oddělovat,“ řekl Bernal za bouřlivého potlesku přítomných diváků. Své si řekl také Warren Beaty, který zazářil zejména ve filmu Bonnie a Clyde. „Naším cílem v politice i v umění je dostat se co nejblíž k pravdě. Filmy nám ukazují rozmanitost v naší společnosti a respekt k odlišnosti na celém světě,“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…