VIDEO Ty jsi kretén, vole. O Ukrajině vím hovno. Připomeňte si nejzářivější okamžiky politického navrátilce roku

31.12.2017 16:11

Expremiér Mirek Topolánek, jenž se rozhodl kandidovat na Pražský hrad, je známý svou vznětlivou povahou, kdy několikrát v minulosti napadl novináře – ať již slovně či fyzicky.

VIDEO Ty jsi kretén, vole. O Ukrajině vím hovno. Připomeňte si nejzářivější okamžiky politického navrátilce roku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek při rozhovoru pro PL

Rozčílený Topolánek je zachycen mimo jiné i na videu z roku 2016. „Tak si pro ni pojď, ty, já ti ji nakoupím, ty vole,“ sdělil Topolánek k muži, který na něj pokřikoval slova o hanbě. Připomněl tak některé hodně vypjaté momenty své premiérské kariéry.

V roce 2012, když ještě jeho politická kariéra byla v živé paměti, jej nemile překvapila televizní kamera před budovou policie, kam šel na výslech. Kamera dostala plný zásah a rovněž tento moment vstoupil do pestré galerie Topolánkových úletů. 

 
Asi nejznámějším konfliktem Topolánka s novinářem je však ten, při kterém se jeden z fotografů snažil zachytit Topolánkovo dítě v kočárku. „Proč ho fotíš?“ rozčílil se Topolánek na muže, jenž mu strkal fotoaparát do kočárku. Následovala facka, kterou Topolánek nečekaně novináři uštědřil.
 
Z čela ODS musel Topolánek odstoupit, když po skončení rozhovoru na zapnutý mikrofon pronesl několik výroků, označovaných moderní korektní mluvou za „rasistické“ či „homofobní“. Byl to symbolický konec jeho kariéry, kterou různé poznámky „off record“ zachycené na blízké mikrofony provázely celou dobu. V jedné z nejslavnějších scén debatoval poblíž mikrofonu se svým vicepremiérem Jiřím Čunkem o televizním vystoupení z předcházejícího večera, a debatu uzavřel nezapomenutelnou glosou „Ty jsi kretén, vole“.
 
 
Nešlo však jen o slova. I na jeho gestech se kamery vyřádily. Bezesporu nejslavnější byla jeho pantomima v Poslanecké sněmovně, jejímž vyvrcholením byl vztyčený prostředníček. Později jej rozklíčoval zlidovělým výrokem, podle kterého ukazoval svému ministru financí „Kalousku, jsi jednička“.
 
Na druhou stranu Topolánkovy spontánní výstupy neměly jen charakter verbální či fyzické agrese. Na YouTube je například k dohledání video, na kterém Topolánek zpívá na Valašsku, nechybí pak ani Topolánkův tanec na romské zábavě.
Video najdete ZDE.
 
Topolánek se jako premiér samozřejmě často účastnil i politických debat. Jeho souboje s tehdejším předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem patří do zlatého fondu. Známé je také video z roku 2008, kdy se Mirek Topolánek dohadoval s Jiřím Paroubkem. Jeho zvolání „Já se tady nenechám urážet tímto člověkem“ také patří k nezapomenutelným hláškám polistopadové historie.
 
 
Určitá prostořekost pak Topolánkovi zůstala i po jeho politickém comebacku, i když tvrdí, že se výrazně zklidnil a získal nadhled. Na jedné diskusi ale potenciální prezident k šoku všech vypálil: „O Ukrajině vím hovno.“
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…